26 Şubat 2015 19:03

MGK çözüm sürecini değerlendirdi

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona ererken, toplantıda, çözüm sürecinde gelinen aşamanın değerlendirildiği belirtildi.

Paylaş

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona ererken, toplantıda, çözüm sürecinde gelinen aşamanın değerlendirildiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi. "Şah Fırat Operasyonu" ile çözüm sürecinin değerlendirildiği toplantı, 6,5 saat sürdü. Toplantıdan sonra yapılan açıklamada, çözüm sürecinde gelinen aşamanın değerlendirildiği belirtilirken, "Terörün sona erdirilmesi için verilen mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi hususu vurgulanmıştır" ifadesinin kullanılması dikkat çekti. Açıklamada, "Paralel devlet yapılanması ve legal görünüm altında faaliyet gösteren illegal oluşumlara karşı yürütülen ulusal ve uluslararası çalışmalar hakkında Kurul'a bilgi sunulmuştur" denildi. 

Suriye'de ortaya çıkan güvenlik sorunları ve askeri zaruretler nedeniyle 22 Şubat 2015'te icra edilen "Şah Fırat Operasyonu'nun toplantıda görüşüldüğü belirtilen açıklamada, "Operasyonu başarıyla icra eden Türk Silahlı Kuvvetleri'ne takdir ve tebrikler ifade edilmiştir" ifadesi yer aldı. Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Suriye'de beşinci yılına girmekte olan çatışmanın mevcut dinamikleri, DEAŞ dahil Suriye kaynaklı risk ve tehditlerin ülkemizin güvenlik ve istikrarına etkileri, uluslararası toplumla işbirliği içinde attığımız adımlar, Suriye bağlamında uluslararası alanda meydana gelen gelişmeler, ülkemizdeki sığınmacıların durumu ve yardımlarımız görüşülmüştür." (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Meksika’da polis öğretmen öldürdü

SONRAKİ HABER

Metroda merdiven kazası, çok sayıda kişi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...