26 Şubat 2015 15:08

Sağlık emekçileri 13 Mart'ta iş bırakıyor!

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eş Genel Başkanı Gönül Erdem, iş güvencesinden yoksun, kuralsız çalışmanın dayatmasına karşı “Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak 4 acil talebimiz var” diyerek 13 Mart'ta hastanelerde iş bırakacaklarını duyurdu.

Paylaş

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eş Genel Başkanı Gönül Erdem, iş güvencesinden yoksun, kuralsız çalışmanın dayatmasına karşı  “Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak 4 acil talebimiz var” diyerek 13 Mart'ta hastanelerde iş bırakacaklarını duyurdu.

Eğitim- Sen Genel Merkezi'inde gerçekleşen SES 8. Dönem 3. Merkez Temsilciler Kurulu toplantısından sonra basın açıklaması düzenleyen Erdem, hastanelerde 13 Mart'ta iş bırakacaklarını duyurdu. İş bırakma nedenlerini “sağlığın piyasalaşması sonucu esnek ve güvencesiz çalışma bize dayatıldı” diye açıklayan  Erdem, sağlık alanı için 5 acil taleplerini şöyle sıraladı: “İnsanca yaşama yetecek ve emekliliğimize de yansıyacak ücret; fiili hizmet zammı hakkımız; fazla ve angarya alışmaya son verilmesi; nitelikli, anadilinde ve parasız sağlık hizmeti.”
(AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Onur Kılıç serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Arınç: İmralı heyetiyle ortak açıklama söz konusu değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...