26 Şubat 2015 14:38

Onur Kılıç’ın iddianamesi hâlâ hazır değil

Cumhurbaşkanİ Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla 12 Şubat’ta gözaltına alınan Onur Kılıç, hakkında bir iddianame hazırlanmamış olmasına rağmen hâlâ tutuklu bulunuyor.

Paylaş

Cumhurbaşkanİ Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla 12 Şubat’ta gözaltına alınan Onur Kılıç, hakkında bir iddianame hazırlanmamış olmasına rağmen hâlâ tutuklu bulunuyor. Durumu değerlendiren Kılıç’ın avukatı Cemal Doğan, “Amaç Onur Kılıç’a siyasi ders vermek” dedi.
Durumu Amerika’nın Sesi’ne değerlendiren Kılıç’ın avukatı Cemal Doğan, “Maalesef müvekkilimiz, davacı Erdoğan olduğu için iddianame hazırlanma aşamasında tutuklu, çünkü amaç Onur Kılıç’a siyasi ders vermektir” dedi.

SAVCILIKTAN RET CEVABI

Birleşik Haziran Hareketi temsilcisi Onur Kılıç “Hırsız Katil Erdoğan” sloganı atması gerekçesiyle 12 Şubat’ta gözaltına alınmasıyla başladı. İzmir Cumhuriyet Savcılığı, aynı gün Kılıç’ın tutuklanmasına hükmetti. 16 Şubat’ta Erdoğan adına avukatı Ahmet Özel de Kılıç’tan şikayetçi oldu. Kılıç’ın avukatları, serbest bırakılması yönündeki başvurularına ise ret yanıtı aldı. (HABER MERKEZİ)


AVUKATLAR KILIÇ’IN TAHLİYESİNİ İSTEDİ

ÇHD İzmir Şubesi’nin çağrısı ile bir araya gelen avukatlar, Cumhuriyet Savcılığına verdikleri dilekçe ile Birleşik Haziran Hareketi (BHH) İzmir Yürütme Üyesi Onur Kılıç’ın tahliye edilmesini talep etti.
Avukatlar Cumhuriyet Savcılığına verdikleri dilekçeyle, katıldığı bir eylemde, “Katil hırsız Erdoğan” sloganını atarak,”Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği” iddiası 13 Şubat’ta tutuklanan Birleşik Haziran Hareketi İzmir Yürütme Üyesi Onur Kılıç’ın tahliye edilmesini istedi. İzmir Adliyesinde bir araya gelen avukatlar, “Onur Kılıç yalnız değildir” pankartı açtı. Avukatlar adına açıklama yapan ÇHD İzmir Şubesi Başkanı Şule Arslan Hızal, Kılıç’ın tutuklanmasının hiçbir hukuki dayanağının olmadığını söyledi.

ADALET ARAYIŞIMIZ SÜRECEK

ÇHD ve BHH’nin Kılıç’ın tutuklanmasının ardından adliye önünde yaptığı açıklama sonrası İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının adliye binasında basın açıklaması ve eylem yapılmasını yasakladığını hatırlatan Hızal, “Bu karar ile bireylerin adliye binalarında adalet aramalarının anlamsız olduğuna ikna edilmesidir. Biz, Kılıç özgürlüğüne kavuşuncaya dek onun yerine de ana dilde bilimsel eğitim talep etmeye devam edeceğiz. Yüzlerce, binlerce imzalı dilekçelerimizle tahliye talep edeceğiz. Adalet arayışımız adliye önlerinde de sürecek” diye konuştu. 
Eylemin ardından avukatlar Kılıç’ın tahliyesini talep eden dilekçelerini savcılığa sundu.. (İzmir/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Aziz Yıldırım PFDK'ya sevk edildi

SONRAKİ HABER

HDP kadınlara seslendi: Bu düzeni birlikte değiştirelim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...