26 Şubat 2015 14:30

Tanal'dan, Erdoğan ve Özel hakkında suç duyurusu

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, 'Süleyman Şah' operasyonu nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Genelkurmay Başkanı Necdet Özel hakkında suç duyurusunda bulundu.

Paylaş

Tanal, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusunda, operasyon ile Türk Silahlı Kuvvetleri, Süleyman Şah Türbesi’ni, Saygı Karakolu’nu ve türbenin içinde bulunan kutsal emanetlerin, bulunduğu Suriye’nin Karakozak köyüne alınarak Türkiye’ye getirildiğini, Türkiye toprağı olan söz konusu yerde bayrağın indirilerek, toprak parçasının herhangi bir çatışma yaşanmadan terk edildiğini belirtti.

Tanal, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı Yılmaz ve Genelkurmay Başkanı Özel hakkında ‘devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak ile devlete karşı savaşa tahrik suçlarını işlediklerini ileri sürerek haklarında suç duyurusunda bulundu.

Tanal, suç duyurusunda hukuki delil olarak Türk-Fransız İtilafnamesi ve Lozan Barış Antlaşması’nı gösterdi. (Ankara/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Kıdem tazminatı kırmızı çizgimizdir

SONRAKİ HABER

Aziz Yıldırım PFDK'ya sevk edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...