26 Şubat 2015 14:20

Bilkont işçileri ücretleri için iş durdurdu

Çorlu-Lüleburgaz yolu üzerinde bulunan Bilkont Tekstil fabrikasında işçiler ocak ayının ücretlerini alamadıkları için iş durdurdu.

Paylaş

Çorlu-Lüleburgaz yolu üzerinde bulunan Bilkont Tekstil fabrikasında işçiler ocak ayının ücretlerini alamadıkları için iş durdurdu. Şubat ayının sonu gelmesine rağmen ocak ayının ücretlerini alamayan sabah vardiyasında çalışan Bilkont işçileri, ücretlerin ne zaman verileceğini fabrika yönetimine sordu. Ücretlerin mart ayının 9 veya 10’unda verilebileceği cevabını alan işçiler vardiya çıkışında fabrikayı terk etmedi. Saat dörtte iş başı yapan akşam vardiyası işçileri de iş başı yapmadı. 

Fabrikada örgütlü TEKSİF’in Şube Başkanını fabrikaya çağıran Bilkont işçileri, başkan gelmeden fabrikadan ayrılmayacaklarını ve iş başı yapmayacaklarını söyledi. Neredeyse asgari ücret aldıklarını belirten Bilkont işçileri, sürekli bankalara daha fazla faiz ödediklerini belirtti. 

Fabrikada yıllardır aynı sorunları yaşadıklarını, ücretlerin sürekli geç verildiğini dile getiren işçiler, sendikacılara da tepkili. Sendikacıların yaşanan sorunları görmezden geldiğini dile getiren işçiler, bazen kendi başlarına eylemler yaparak, bazen de sendikaya rağmen eylem yaparak ücretlerini alabildiklerini ifade etti. Ne sözleşme dönemlerinden ne de sendikanın kongrelerinden haberlerinin olmadığını dile getiren işçiler, sendikanın sadece aidat kestiğini anlattı. (Tekirdağ/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AKP'li Babuşçu'ya retweet tepkisi

SONRAKİ HABER

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı AKP'den aday adayı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...