26 Şubat 2015 13:41

İç Güvenlik Paketi, yöresel kıyafetlerle protesto edildi

Silopi halkı, 'İç Güvenlik Paketi' ile birlikte suç sayılacak 'şel û şepîk' ve yöresel kıyafetleriyle yürüyüş düzenledi.

Paylaş

Silopi'de Botan Halk İnisiyatifi'nin öncülüğünde Başak Mahallesi'nde toplanan halk, Meclis'te görüşmeleri süren İç Güvenlik Paketi'nin yöresel kıyafetlerin giyilmesini de suç saymasını protesto etti.

Kadın ve erkeklerin yöresel kıyafetler giydiği protestoda, 3 ve 4'üncü Cadde üzerinde yürüyüş yapılarak, alanda toplandı.

Burada halaylar çeken halk, 'AKP'nin kirli paketini lanetliyoruz' yazılı pankart açtı.

Protestoya katılan Abdulbaki Abalık, "Bu yasayı kınıyoruz. Bu yasadan vazgeçsinler. Böyle barış olmaz. Bu Türk Kürt kardeştir. Kardeşlik böyle değildir. Biz barış istiyoruz. Ama devlet barış istemiyor. Bundan dolayı bu elbiseleri yasak ediyorlar" dedi.

Kendisi gibi kız çocuğuna yöresel kıyafet giydiren vatandaşlardan Sami Demir de, şöle konuştu:

"Biz devletin çıkardığı yasalara koyun gibi boynumuzu bükmeyeceğiz. Bu elbiseler bu halkın elbiseleridir. Her alanda bu elbiseleri giyeceğiz. Onlar kendilerince yasalar çıkaracaklar. Biz Kürt halkı olarak bu yasaları boş çıkarmalıyız yasak etikleri elbiselerimizle giyim kuşamımızla bu pakete karşı durmalıyız." (Şırnak/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Tarım ve orman arazisine yarmalı açmalı maden

SONRAKİ HABER

84 ölü köpeği belediye bırakmış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...