26 Şubat 2015 13:20

PKK: Türk ordusu çatışmasızlığı sona erdirmeye çalışıyor

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı, Türk ordusunun son günlerde çatışmasızlığı sona erdirmeye dönük ciddi girişimler de bulunduğunu belirtti.

Paylaş

ANF'de yer alan habere göre Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı, yaptığı yazılı açıklamada, TSK'nın son günlerde çatışmasızlığı sona erdirmeye dönük ciddi girişimler de bulunduğunubildirdi.

Açıklamada, ‘’ AKP hükümeti söz vermesine rağmen bu sürecin ilerlemesi için gerekli yasal ve anayasal düzenlemeleri yapmadığı gibi, çok yönlü savaş hazırlıkları içerisine girdi. Son çıkarmak istediği İç Güvenlik Yasası da bu savaş hazırlığının bir parçası olarak çıkarılmak istenmektedir. AKP hükümeti çözüme ve demokratikleşmeye dönük hiçbir adım atmayıp, tersine pratiklerde bulunmasından dolayı, süreç de ilk başladığı günlerdeki gibi fazla ilerlemeden bugüne kadar geldi. Sürecin bugüne kadar devam etmesi, tamamen Önder Apo’nun iradesi, çabaları ve hareketimizin sağduyusu sayesinde mümkün olabilmiştir. Bugün süreç, kritik bir aşamaya gelip tıkanma durumunu yaşamaktadır. Bunun nedeni, AKP’nin pratik adım atma yerine sürekli demagoji ile oyalaması ve hiçbir şey yapmadan yapıyormuş gibi toplumda bir algı yaratmak istemesidir’’ denildi.

‘TÜRK ORDUSU YENİ BİR SÜRECİN BAŞLAMASINI DAYATMAKTADIR’

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı açıklamasında devamla şu hususlara dikkat çekildi:

‘’Bununla birlikte, bu kritik günlerde dikkat çekici bir biçimde son 3 gündür Uludere sınır hattındaki Türk ordu güçleri Haftanin alanındaki gerilla güçlerimizin mevzilerine top ve tank atışları başlatmış bulunmaktadır. Her ne kadar süreç bir tıkanmayı yaşıyorsa da, sorunlu da olsa çatışmasızlığın halen devam ettiği bu aşamada Türk Ordusu’nun Uludere’deki saldırgan tutumu, özünde çatışmasızlık sürecini sona erdirmeye dönük bir çabadır. Şimdiye kadar Türk ordusunun, karakol ve baraj yapımı ile zaman zaman doğrudan müdahale suretiyle çatışmasızlık şartlarını ihlal ettiği bilinmektedir. Ancak tıkanıklığın yaşandığı bu gergin ortamda Türk ordusunun bu tutumu dikkat çekicidir. Çünkü ortalıkta gerillanın hiçbir hareketi olmamasına rağmen, tek taraflı bir biçimde Türk ordusunun gerilla mevzilerine yönelik ağır silahlarla sürekli bir saldırıyı yapması gerillayı karşılık vermeye zorladığı gibi, sürecin tümden sona ermesini sağlayacak yeni bir sürecin başlamasını da dayatmaktadır.

Bunun paralelinde Şemdinli sınır hattında bulunan Museka (Gökçetaş) ve Bêrox karakollarından da hem gerilla mevzilerine karşı top ve tank atışları başlamış bulunuyor, hem de askerlerin 2 koldan araziye çıkma ve hedeflere yaklaşma pratiği yaşanıyor. Bütün bunlar sürecin tıkanmayı yaşadığı bu günlerde çatışmasızlığı sona erdirmeye dönük ciddi girişimler durumundadır. Her halükarda güçlerimiz meşru müdafaa çerçevesinde saldırılara karşı cevap vermek durumundadır. Bu da adı konmamış bir çatışmanın şu anda başladığını gösterdiği gibi, bunun çatışmasızlık sürecini de aşmaya namzet olduğu açık ortadadır." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sazköy halkından ÇED için gelenlere: Gidin buradan!

SONRAKİ HABER

IŞİD, binlerce yıllık antik heykelleri parçaladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa