26 Şubat 2015 12:53

Öğrencilerin açlık grevi 3'üncü gününde

Bingöl Üniversitesi öğrencilerinin haklarında çeşitli gerekçelerle açılan soruşturmalar ve bu soruşturmalar sonucunda verilen disiplin cezalarına karşı başlattıkları açlık grevi 3'üncü gününde. DBP, HDP, İHD, Bingöl Barosu, Eğitim Sen ve Barış Anneleri Meclisi üyeleri de açlık grevindeki öğrencilere destek ziyaretinde bulundu.

Paylaş

Üniversite yönetimi tarafından haklarında çeşitli gerekçelerle açılan soruşturmalar nedeniyle okuldan uzaklaştırılmaya varan disiplin cezalarına maruz kalan Bingöl Üniversitesi Öğrencileri Derneği (BÜÖ-DER) üyelerinin buna karşı başlattıkları süresiz dönüşümlü açlık grevi eylemi devam ediyor.

Üçüncü güne ulaşan açlık grevinde, kentteki kimi demokratik kitle örgütlerinin desteğini alan öğrenciler sık sık ziyaret ediliyor. Öğrencileri bugün de DBP, HDP, İHD, Bingöl Barosu, Eğitim Sen ve Barış Anneleri Meclisi üyeleri ziyaret edip, desteklerini sundu.

Ziyaretler sırasında grevdeki öğrencilerden Özlem İrge eylemlerinin nedenini ve amacını anlattı.

Üniversitelerin herkesin kendini ifade edebileceği demokratik bir bilim ortamı olması gerekirken, açılan soruşturmalarla öğrencilerin okullarından uzaklaştırıldığını belirten İrge, polislerin ise öğrencilerin oturduğu kafeteryaya kadar gelip oturabildiğini kaydetti. İrge, açılan soruşturmaların temelsizliğini de 25 Kasım günü kadına yönelik şiddete karşı üniversitede yapılan bir basın açıklamasına katılan öğrenciler kadar, o tarihlerde il dışında bulunan bir öğrenciye dahi soruşturma açılması örneği ile gösterdi. 

İrge, üniversite yönetimi tarafından uygulanan faşist zihniyeti yıkmak adına başlattıkları bu eylemi, talepleri karşılanmadı müddetçe sonlandırmayacaklarını ifade etti. (Bingöl/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Yüzde 50 zihinsel engelli gence 3,5 yıl hapis

SONRAKİ HABER

IŞİD üyesi Aksaray'da yakalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...