26 Şubat 2015 12:40

F.O davasında zanlıya 12 yıl ceza verildi

Adana Ceyhan M Tipi Kapalı Cezaevinde 2014 yılı mayıs ayında aynı koğuşta kalan başka bir mahkumun tecavüzüne uğrayan F.O’nun tecavüz zanlısının yargılandığı davada karar çıktı. Dün Ceyhan 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada mahkeme heyeti Sanık M.A’ya yaşı küçük olduğu için indirim uygulayarak, “Birden fazla nitelikli cinsel istismar” suçundan 12 yıl hapis cezası verdi.

Paylaş

Adana Ceyhan M Tipi Kapalı Cezaevinde 2014 yılı mayıs ayında aynı koğuşta kalan başka  bir mahkumun tecavüzüne uğrayan F.O’nun tecavüz zanlısının yargılandığı davada karar çıktı. Dün Ceyhan 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada mahkeme heyeti 
Sanık M.A’ya yaşı küçük olduğu için indirim uygulayarak,  “Birden fazla nitelikli cinsel istismar” suçundan 12 yıl hapis cezası verdi.

Duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS yöntemiyle katılan F.O, kendisini anlatmakta güçlük çekmesine rağmen mahkeme heyetinin ısrarı üzerine yaşadıklarını bir kez daha anlattı. İfadesinde olay günü güvenlik kameralarına doğru  el ve yüz işaretleri yaparak cezaevi idaresinden yardım istediğini ifade eden F.O, ancak kendisine yardım edilmediğini söyledi. Cezaevine girdiği ilk günden itibaren koğuşta bulunan diğer mahkumlar tarafından darbedildiğini söyleyen F.O, M.A’nın jilet kullanarak kendisini ilişkiye zorladığını söyledi. 

CEZAEVİ GÖREVLİLERİNİN YARGILANMAMASI KABUL EDİLEMEZ

Karara ilişkin gazetemize konuşan F.O’nun avukatı Tugay Bek, “Bu dosya aynı koğuşta bulunan başka bir çocuğun fail olarak yargılandığı bir dosya . O da bu sistemin mağduru bir çocuk olabilir diye düşünmeliyiz. O yüzden biz çocukların cezaevine konulmasının önüne geçmeliyiz. Çocukların tutuklu yargılanması uygulanması bir bütün olarak ortadan kaldırılmalı” dedi. Cezaevi görevlileri hakkında takipsizlik kararı verilerek  sadece M.A’nın sanık koltuğuna oturtulmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Bek, “Bu olayda cezaevi idaresinin herhangi bir sorumluluğunun olmaması kabul edilebilir değil. F.O, defalarca yardım istiyor. Birisinde de gardiyanlar tarafından darbediliyor. Bu durum güvenlik kameralarına da yansıdı. F.O. el yüz hareketleriyle tecavüze uğradığını göstermesine rağmen idare herhangi bir önlem almamıştır. Cezaevi idaresi ve savcılık bu olayı gizleme çabası içerisindeydi” dedi. F.O’nun yaşadıkları nedeniyle ruh sağlığının bozulduğunu, tahliye edildikten sonra uyuşturucu kullanmaya başladığına  dikkat çeken Bek, devletin F.O’nun tedavisi için herhangi bir yardımda bulunmadığını söyledi.

KAMU GÖREVLİLERİ AKLANMIŞTI

F.O aynı koğuşta kaldığı bir mahkum tarafından taciz, tecavüz ve darba maruz kalmış, cezaevi idaresine defalarca söylemesine rağmen koğuşu değiştirilmemişti. Gazetemizin “İkinci Pozantı Vahşeti” diye ortaya çıkardığı skandal kamuoyunda günlerce konuşulmuştu. Aynı koğuşu paylaştığı 17 yaşındaki M.A tarafından cinsel saldırıya uğrayan F.O, yaşadığı olayı anlatamasa da “Darbediliyorum, beni bu koğuştan alın” diyerek cezaevi yönetimine başvurmuş ancak cezaevi yetkilileri tarafından dikkate alınmamıştı. Üstelik olay günü de kameralardan el yüz işaretleriyle yardım talebinde bulunmuştu. Ancak soruşturmayı yürüten savcılık sadece zanlı M.A hakkında dava açmış. Cezaevi görevlilerini aklamıştı. Daha sonra soruşturmayı yürüten savcının olayın meydana geldiği cezaevinin savcısı olduğu ortaya çıkmıştı. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Taciz tutuklusuna tutukluluktan fayda sağladı diye tahliye

SONRAKİ HABER

YPG'den Til Hemis ve Kobanê açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa