26 Şubat 2015 12:35

Taciz tutuklusuna tutukluluktan fayda sağladı diye tahliye

Kadın ve çocuğa yönelik suçlarda “tahrik ve iyi hal indirimlerinin” uygulanmasına tepkiler sürerken bu kez de bir taciz davasında zanlı “10 ay tutuklulukla fayda sağlandığı” bahanesiyle serbest bırakıldı.

Paylaş

İstanbul Pendik’te 4 kız öğrencisine cinsel istismarda bulunmakla suçlanan ve bu suçtan 10 aydır tutuklu bulunan müdür yardımcısı tahliye edildi. Anadolu Adliyesinde dün görülen duruşmada mahkeme heyeti, tutuklu sanık H.K’nin tutuklulukla geçirdiği süre, tutukluluktan beklenen faydanın gerçekleşmiş oluşu ve delillerin toplanmış olmasını tahliyeye gerekçe olarak gösterdi. Duruşma, dinlenemeyen mağdur D.Ş’nin dinlenilebilmesi için ertelendi.

SAVCI TOPLAMDA 36 YIL HAPSİNİ TALEP ETTİ

Öğrenciler ile ailelerinin emniyete giderek şikayette bulunması üzerine geçtiğimiz 2014 yılı nisan ayında gözaltına alınarak tutuklanan  H.K hakkında “Çocuğun cinsel istismarı” suçundan Anadolu Ağır Ceza Mahkemesine dava açıldı. İddianamede öğrencilerin ifadeleri, sosyal medya görüşme ve cep telefonu mesaj dökümleri suçlamalara delil olarak gösterildi. Savcı, 2 öğrenci yönünden “Cinsel taciz suçundan” toplamda 9 aydan 6 yıla kadar, diğer 2 öğrenci yönünden ise “Çocuğun  cinsel istismarı suçundan” toplamda 11 yıldan 30 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.  Sanık H.K’nin 4 öğrenci için toplamda 11 yıl 9 aydan 36 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi. (İstanbul/DHA)


İKİ AYRI DAVADA PEŞ PEŞE TAHLİYE 

Antallya’da iki öğrencisine cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan 75’inci yıl Cumhuriyet Lisesi Müdür Yardımcısı M.D. hakkında, her iki davada tahliye kararı çıktı. M.D için ilk tahliye kararı geçtiğimiz hafta 10’uncu sınıf öğrencisi N.C. ile ilgili cinsel saldırı suçlamasıyla yargılandığı davada verildi. İkinci tahliye de önceki gün 12. sınıf öğrencisi S.Z.D’ye yönelik cinsel saldırı davasında verildi. 

ÖNCEKİ HABER

Karahindiba: Senin de hikâyen

SONRAKİ HABER

F.O davasında zanlıya 12 yıl ceza verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...