26 Şubat 2015 11:56

Şam ziyareti Fransa’yı karıştırdı

4 kişilik bir milletvekili heyetinin Suriye’de Beşar Esad’ı ziyaret etmesi ülkede krize yol açtı. Başbakan Manuel Valls, ziyareti kınadı.

Paylaş

4 kişilik bir milletvekili heyetinin Suriye’de Beşar Esad’ı ziyaret etmesi ülkede krize yol açtı.

Başbakan Manuel Valls, ziyareti kınadı. İktidardaki Sosyalist Parti (PS) Genel Sekreteri Jean-Christophe Cambadelis ise PS Milletvekili Gerard Bapt’ın disipline sevk edileceğini kaydetti.

Ziyareti sert şekilde eleştiren Başbakan Manuel Valls, “Parlamenterler ziyaretler gerçekleştirebilir. Ancak onlar herhangi birini görmeye gitmedi. Ben bu girişimi en sert ifadelerle kınıyorum” dedi.

Milletvekillerinin ulusal egemenliği temsil ettiğini hatırlatan Valls, ‘kasap’ olarak nitelendirdiği Esad’ı ziyaret etmenin ahlaki bir durum olmadığını dile getirdi.

İktidar partisinin aksine muhalefet partileri ise ziyarete destek verdi. Ana muhalefet partisi Halk Hareket Birliğinin (UMP) önemli isimlerinden Eski İçişleri Bakanı Claude Gueant, milletvekillerinin parlamenterlerin özgür olduğunu ve kendi sorumlulukları bulunduğunu söyledi.

Fransa’nın yeniden Esad’la görüşmesini savunan eski bakan, parlamenterlerin Şam ziyaretine de karşı olmadığını dile getirdi.

Aşırı sağ parti Milli Cephe (FN) Genel Başkan Yardımcısı Florian Philippot da 4 milletvekilinin Beşar Esad ile görüşmesinin iyi bir durum olduğunu kaydetti. Hükümetin de bunu teşvik etmesi gerektiğini savundu. (DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

IŞİD’in kaçırdığı Süryanilerin sayısı 220’ye yükseldi

SONRAKİ HABER

‘Cihatçı John’un kimliği belli oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...