26 Şubat 2015 11:21

Hepatit B hastası siyasi tutukluyu adli suçluların arasına koydular

Hepatit B hastası siyasi tutuklu Polat Özkurt, kendisinin talebi bulunmamasına rağmen Bayrampaşa Cezaevi'nden alınarak, Düzce T Tipi Kapalı Cezaevi'ne adli suçluların arasına konuldu. Bir aydır adlilerin arasında bulunan Özkurt'un yakınları da durumdan endişe duyuyor.

Paylaş

Erzurum'un Tekman ilçesinde 2012 yılı Newroz şenliklerine katıldığı gerekçesiyle "Örgüt Propagandası" ve "Örgüt üyesi" iddialarıyla 3 yıl 6 ay cezası Yargıtay tarafından onandıktan sonra İstanbul'da yakalanıp Bayrampaşa Kapalı Cezaevi'ne gönderilen Hepatit B hastası Polat Özkurt bir hafta sonrasında kendisinin öyle bir talebinin olmamasına rağmen keyfi bir şekilde Düzce T Tipi Kapalı Cezaevi'ne adli suçluların arasına sürgün edildi. Özkurt'un ailesi durumu Tekman'dan İstanbul'a açık görüşe gitmesi sonucu cezaevi yetkililerinden öğrendi.

'BENİ BİR DAHA GÖRMEYEBİLİRSİNİZ' 

Tekman'da ikamet eden amcasının oğlu Tufan Özkurt, kuzeni ile yaptığı telefon görüşmelerinde adli tutuklular arasında zorluk çektiğini ve böyle devam etmesi halinde kendisini bir daha göremeyebileceklerini söylediğini aktardı.

Tufan Özkurt, "Polat ile yaptığım telefon görüşmelerinde bana 'Adli tutuklular arasında çok zorluk çekiyorum onlardan her şeyim farklı' dedi. Zaten Polat Hepatit B hastası. Sık sık kriz geçiren biri siyasi tutuklular arasında olsa hastalığı konusunda yardımcı olurlar. Polat ile yaptığım son görüşmede bana 'Böyle giderse beni bir daha görmeyebilirsiniz' dedi. Durumunda çok endişeliyiz zaten görüşmelerin her defasında adli suçluların arasında zorluk çektiğinin söylüyor" ifadelerini kullandı. 

Özkurt'un başına gelebilecek bir durumdan AKP hükümeti, Adalet Bakanlığı, Bayrampaşa ve Düzce cezaevleri yönetimlerinin sorumlu olacağının altını çizen Tufan Özkurt, acilen siyasi tutukluların bulunduğu bir cezaevine nakledilmesinin gerektiğini vurguladı. (Erzurum/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İnce: Eleştiri, ‘hakaret suçu’na çevriliyor

SONRAKİ HABER

Kobanê’de yaşamını yitirenler Adana’da toprağa verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...