26 Şubat 2015 10:41

Elektrik kesintilerini protesto için İpekyolu'nu kapattılar

Mardin Nusaybin'de yaşanan elektrik kesintilerinden usanan halk, tepkilerini uluslararası Mardin-Nusaybin karayolunu (İpekyolu) trafiğe kapatarak gösterdi. (Fotoğraf: DHA)

Paylaş

Sık sık yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle hayatları kabusa dönen Mardin'in Nusaybin ilçesinde yaşanan yurttaşlar, tepkilerini ortaya koymak için Durakbaşı (Kesra) Mahallesi mevkiinde uluslararası Mardin-Nusaybin karayolunu (İpekyolu) trafiğe kapattı. Yurttaşların protestosu nedeniyle yaklaşık 1 saat boyunca kapalı kalan yolda uzun araç kuyrukları oluştu. 

Tepkili yurttaşlar adına açıklama yapan Akarsu Mahallesi Muhtarı Halil Yalap, yaklaşık bir buçuk yıldır hemen her gün 3 ile 4 saat arasında değişen elektrik kesintileri yapıldığını ve yurttaşların mağdur edildiğini söyledi. Elektrik kesintilerinin artık zulüm ve eziyete dönüştüğünü ifade eden Yalap, "Öğrencilerimiz sınava girecek hiç biri ders çalışamaz oldu. DEDAŞ, merkezin elektriğini kesmiyor, sadece kırsal bölgesine güçleri yetiyor. Eğer dönüşümlü olacaksa herkese eşit şekilde elektrik verilsin ve eşit şekilde kesilsin. Bir yetkili gelip bize söz vermediği sürece biz eylemimizi bitirmeyeceğiz" dedi.

Yol kapatma eylemi üzerine bir süre sonra bölgeye Jandarma ekipleri geldi. Jandarma Komutanı, görüştüğü muhtar ve yurttaşlarla, Kaymakam ve DEDAŞ yetkililerinin eylemden haberdar olduğunu ve muhtarlarla görüşülmek istediğini aktararak eylemin sonlandırılmasını istedi. Yapılan görüşmeler sonucu eylem sonlandırılarak karayolu yeniden trafiğe açıldı.

Elektrik kesintisi sorunu yaşayan 25 mahalle muhtarı ise sorunun çözümü için Kaymakam Haluk Çakmak ile görüşmek üzere Hükümet Konağı'na gitti. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

HDP'den seçmenlere adres değişikliği uyarısı

SONRAKİ HABER

Umut Oran, 71 yazar ve muhabirden şikayetçi oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...