26 Şubat 2015 03:23

Afganistan'da Türkiye elçilik aracına saldırı: 1 kişi öldü

Paylaş

Afganistan'ın başkenti Kabil'de, Türkiye Büyükelçiliği ile yan yana olan İran Büyükelçiliği önünde bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda 1 kişinin öldüğü, 1 kişinin de yaralandığı bildirildi. Ölen ve yaralanan şahısların Türkiye vatandaşı olduğu belirtildi.

Afganistan İçişleri Bakanı Yardımcısı Muhammed Eyüp Salanyi, sabah saatlerinde gerçekleşen olayın bir intihar saldırısı olduğunu, bomba yüklü aracın Türkiye vatandaşlarının kullandığı aracı hedef aldığını söyledi. Ölen ve yaralanan Türkiye vatandaşlarının kimlikleri hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

Patlamanın, Türkiye Büyükelçiliği ile bitişik durumdaki İran Büyükelçiliği kapısı önünde meydana geldiği bildirildi. Saldırının sorumluluğunu Taliban'ın üstlendiği, hedefin "yabancıların konvoyundaki araçlar" olduğu iddia edildi.

GENELKURMAY AÇIKLAMA YAPTI
Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Afganistan Türk Görev Kuvvet Komutanlığından, NATO'nun Afganistan'daki Kıdemli Sivil Temsilcisi Büyükelçi İsmail Aramaz'a tahsisli Koruma Timinin aracına, 26 Şubat 2015 günü Türkiye saati ile 05.45 sularında, başkent Kabil'de bomba yüklü bir araçla saldırıda bulunulmuştur. Olayda Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu bir personel şehit olmuş, bir personel de yaralanmıştır. Şehidimize Allah'tan rahmet diler, aile fertlerine, Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce Türk Milletine başsağlığı dileriz" denildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Bağcılar’da polise ses bombalı saldırı

SONRAKİ HABER

Tamamlanmayan köprü kazaya neden oldu: 2 ölü, 29 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...