25 Şubat 2015 21:06

35 günlük bebek ihmal sonucu mu öldü?

Bahçelievler'de, nefes darlığı ve solunum güçlüğü tanısıyla özel bir hastaneye sevk edilen 35 günlük Belinay bebek, hastanede hayatını kaybetti. Belinay'ın babası Mehmet Eren, bebeğinin ölümünden hastaneyi sorumlu tuttu. Hastane yönetimi ise Belinay bebeğin kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'ndan çıkacak raporun beklenmesi gerektiğini belirtti.

Paylaş

Baba Mehmet Eren ile anne Seda Eren, 35 günlük bebekleri Belinay'ı yüksek ateş şikayetiyle önce Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirdi. Burada yoğun bakım ünitesinde yer olmadığı gerekçesiyle, minik bebek Bahçelievler'deki özel bir hastaneye sevk edildi. 21 Şubat'tan bu yana yoğun bakımda tedavi gören minik Belinay, akşam saatlerinde hayatını kaybetti.

'ANNESİ SÜTÜNÜ SAĞIYORDU, BEN HASTANEYE GETİRİYORDUM'

Bebeklerinin ölümünden hastaneyi sorumlu tutan baba Mehmet Eren, hastane yetkililerinden şikayetçi olduklarını söyledi. Baba, “Geçen Cuma akşamı ateşi çıkmıştı. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdük. Orada yer olmadığı gerekçesiyle bu hastaneye sevk edildi. 3 gün boyunca bu hastanede kaldı. Annesi sütünü sağıyordu, ben de bebek beslensin diye hastaneye getiriyordum. Salı günü hastaneden aradılar, imzalamam gereken evraklar olduğunu söylediler. Geldiğimde, bana bebeğimin ciğerlerinin su aldığı ve iflas ettiği, kalbinin de durduğu söylendi" dedi.

'İHMAL OLDUĞUNU KABUL ETTİLER'

Olayla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını söyleyen Mehmet Eren, “Görevli doktor zaten o anda burada bulunan doktorların ihmali olduğunu söyledi. Mama yerken kusmuş, o sırada mama ciğerlerine kadar ulaşmış. Burada ihmal var. Hastane yönetimi de zaten bunu itiraf ediyor. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk diye" konuştu.

HASTANE BAŞHEKİMİ AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan, minik Belinay'ın ölümüyle ilgili hastanenin Başhekimi Op. Dr. Sarper Işıksel gazetecilere açıklamalarda bulundu. Belinay'ın kesin ölüm sebebinin tespit edilmesi için otopsi raporunun beklenmesi gerektiğini belirten Işıksel, “Hasta sahiplerinin acısını çok iyi anlıyorum. Onlara sonsuz da hak veriyorum. Çok ciddi etik anlamda baskı altındayız. Ekip olarak bunun rahatsızlığını hissediyoruz dedi. (İstanbul/DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 20 kanuna onay

SONRAKİ HABER

'İç Güvenlik Paketi'ni çorba dağıtarak protesto ettiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...