25 Şubat 2015 18:07

'YPG, Şah Fırat'ta silah ve mühimmat sayımı yaptı'

Gazeteci Celal Başlangıç, CNN Türk'te katıldığı programda Süleyman Şah Türbesi'ne yönelik 'Şah Fırat' operasyonunu yapan askerlerin silah ve mühimmatının giriş ve çıkışta YPG tarafından sayımının yapıldığını söyledi.

Paylaş

Radikal'de yer alan habere göre Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu'nun bir gece yarısı operasyonu ile Eşme Köyü'ne taşımasının perde arkasındaki detaylar ortaya çıkmaya başladı. 

Bu operasyonun resmi yetkililer tarafından ilk gün reddedilse de PYD ile 5 kere yapılan görüşmeler sonucunda gerçekleştiği, YPG'nin de TSK birlikleri ile birlikte hareket ederek ' güvenlik koridoru' oluşturdukları belirtiliyor. 

Bu bilgi hem YPG hem de yabancı haber ajanslarına konuşan operasyonda görevli askerler tarafından doğrulandı.

Ancak operasyonun perde arkasına dair pazartesi günü Cumhuriyet gazetesinde detaylı bir yazı yazan gazeteci Celal Başlangıç, dün akşam CNN Türk ekranlarında ilginç bir bilgi daha paylaştı. 

YPG İLE BİRLİKTE HAREKET EDİLDİ

Şirin Payzın'ın sunduğu Ne Oluyor? programına katılan Başlangıç, bu operasyonun YPG'nin Süleyman Şah Türbesi'nin çevresine yönelik askeri harekat yapması ve 10 gün önce o bölgeyi kontrol altına alması sayesinde gerçekleştiğini söyledi. Başlangıç, Türbe'in 2 kilometre yakınına kadar YPG kontrolünde olduğunu dolayısıyla TSK birliklerinin de bu mesafeye kadar YPG ile birlikte ilerlediğini belirtti.

TEK TEK NOT EDİLDİ

Başlangıç programda asıl olarak şu dikkat çeken detayı da paylaştı:

"Türbe'nin çevresinin IŞİD kontrolünde olması nedeniyle 2 kilometre ötesine kadar YPG askerle birlikte gitti. Burada YPG'liler TSK birliklerine mühimmat sayımı yaptı. Bunu operasyonda yer alanlar doğruluyor. Daha önce IŞİD ile hükümetin ilişkisinin yarattığı güvensizlikten dolayı bu tedbir alınmış. Girerken silah ve mühimmatlar not edildi. Çıkarken de yine kontrol edildi "

Celal Başlangıç, Radikal'e de bu bilgiyi bölgedeki YPG komutanlarından aldığını söyledi.
(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Charlie Hebdo'nun yeni sayısı çıktı

SONRAKİ HABER

#DemirtasaSoruyorum hashtagine yoğun ilgi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...