25 Şubat 2015 16:01

Erdoğan: Erkeğim diyor, erkek pantolonla dolaşır, niye etekle dolaşıyorsun?

Cumhurbaşkanı Erdoğan İç Güvenlik Paketi'ni savunurken, 'Niye maske takıyorsun? Eğer sen terörist değilsen yüzün açık dolaş, niye maske ile dolaşıyorsun? Erkeğim diyor, ne erkeği ya? Erkek pantolonla dolaşıyor, sen niye etekle dolaşıyorsun' dedi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) heyetinin kabulünde konuştu.

Konuşmasında Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmekte olan İç Güvenlik Yasası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, Şah Fırat Operasyonu ile ilgili de eleştirilerde bulunan muhalefete yüklendi.

'KÜRSÜLERİ DE TERÖRİZE ETMEYE BAŞLADILAR'

TBMM Genel Kurulu'nda İç Güvenlik Paketi görüşmeleri sırasında milletvekilleri arasında çıkan tartışma ve olaylarda isim vermeden muhalefet partilerini suçlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan,

"Çıkıyor siyasi parti başkanları, eş başkanları 'dökülün sokağa' diyor. Bunu demokratik hak gibi takdim ediyor. Böyle bir demokratik hak yok. Demokratik hak kürsüdedir. Ama şimdi bakıyoruz ki kürsüleri de terörize etmeye başladılar. Çok çirkin bir şey. TBMM'nin çatısı altında Sayın Başkanvekili'nin önündeki çan kırılıyorsa, kürsüde konuşmacı, bakıyorsunuz bayan milletvekilleri gelip onları taciz ediyorsa, bir başkası geliyor orada mikrofonu kırıyor, koparıyorsa, bir başkası veya başkaları oturup suratlarını maskeyle örtüyorsa terörün artık temsili Parlamento'ya girmiş demektir. Lanetliyorum. Bu demokratik parlamenter sistem içinde milletvekillerine yakışacak üslup değil." ifadelerini kullandı.

"Niye maske takıyorsun? Eğer sen terörist değilsen yüzün açık dolaş, niye maske ile dolaşıyorsun? Erkeğim diyor, ne erkeği ya? Erkek pantolonla dolaşıyor, sen niye etekle dolaşıyorsun?" diyen Erdoğan, "Bunlarla güya kendilerini gizliyorlar. Dürüst olun!" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'de görüşülmekte olan İç Güvenlik Yasası'nın er ya da geç kabul edilerek kendisine gönderileceğini öne sürdü.

İç Güvenlik Paketi'nin kabul edilmesiyle 'sokakları terörize etmek isteyenler'le çok daha etkili şekilde mücadele edileceğini dile getiren Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: 

"Bundan sonra toplumu terörize edemeyecekleri için bundan rahatsız oluyorlar. Tabi ben şahsen ben makama geldikten sonra bir şeyden çok rahatsız oldum. Biz birilerinin amacını anlıyoruz da, ana muhalefetin ve yanındaki muhalefetin yaptıklarını anlamakta doğrusu zorlanıyorum. Tabi bir şeyi daha gördük. Parlamento içinde 3 tane parti; ama bir de bakıyoruz ki bunların yanında bir paralel yapı... Dört birliktelik, medyasıyla gerekli desteği veriyor ve süreci devam ettirmek istiyorlar. Er veya geç milletvekilleri bu düzenlemeyi yaparak bize gönderecektir."

'NE MUSUL MESELESİNDE, NE SÜLEYMAN ŞAH'TA MİLLETİMİZE MAHCUP OLMADIK'

Şah Fırat Operasyonu ile ilgili muhalefet partilerinin tavırlarını eleştiren Erdoğan, şunları söyledi: "Musul Başkonsolosluğumuz basıldığında aylarca hükümetin başının etini yediler. Ne dediler? 'Niye zamanında boşaltmadınız' dediler. Bunu dediler mi? Dediler. Süleyman Şah Türbesi'ni bölgedeki çatışmalar sebebiyle nakli kuburla daha güvenli bir yere taşıyoruz, bu defa da 'Niye böyle yaptınız? Niye topraklarımızı bıraktınız da kaçtınız?' diye ortalığı ayağa kaldırıyorlar. Bizim her iki hadisede de tek önceliğimiz tek bir vatandaşımızın, tek bir askerimizin burnu dahi kanamadan meseleyi çözmek olmuştur. Hamdolsun olsun ne Musul meselesinde ne Süleyman Şah'ta, oradaki kardeşlerimize, onların ailelerine, milletimize mahcup olmadık."

'TERÖR ÖRGÜTLERİ İLE İŞBİRLİĞİ YAPACAK KADAR ALÇALMADIK'

Aylarca 'Şah Fırat' operasyonu üzerinde çalıştıklarını kaydeden Erdoğan,

"Bakın, bizim şu anda Suriye toprakları içerisinde kaybedilmiş bir metrekare toprağımız yoktur ve şu anda Eşme köyünde yapılmakta olan düzenleme, bizim daha önceki yerle mukayese edilmeyecek noktada güvenli olan bir yerdir, bir alandır. Çünkü burada sırtını tamamen Türkiye'ye dayayan bir düzenleme var. Hemen taburlarımızın, bölüklerimizin arkasında yer aldığı bir yer ve yine Suriye toprakları içerisinde ve şu anda oradaki düzenleme ile birlikte çok daha bu görevi hakkıyla ifa edebilecek bir imkana sahip oluyoruz. Birileri rahatsız oluyormuş. Rahatsız olanların kim olduğuna bakacaksınız. Anamuhalefet. Anamuhalefet, bundan rahatsız olduysa doğru yoldayız demektir. Öbürü rahatsız olduysa doğru yoldayız demektir. Öbürü rahatsız olduysa çok daha doğru yoldayız demektir. Ne diyorlar? YPG'yle, PYD'yle şununla, bununla... Hiç alakası yok. Biz, bu tür terör örgütleri ile işbirliği yapacak kadar kusura bakmasınlar, düşmedik, alçalmadık. Öyle bir şey yok." (Ankara/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Savcı beraati temyiz etti: Pınar Selek 5’nci kez yargılanabilir

SONRAKİ HABER

Kemal Aktaş: Çocuk cezaevleri kapatılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...