25 Şubat 2015 13:23

Afganistan'daki çığ felaketinde ölü sayısı 95’e yükseldi

Afganistan'ın kuzeydoğusundaki Pençşir vilayetinde, çığ düşmesi sonucu 95 kişi hayatını kaybetti, 29 kişi de yaralandı

Paylaş

Afganistan'ın kuzeydoğusundaki Pençşir vilayetinde, çığ düşmesi sonucu 95 kişi hayatını kaybetti, 29 kişi de yaralandı

Pençşir Valisi Abdul Rahman Kabiri, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, kentin merkezi, Hisa-i Avali Pençşir, Dara ve Paryan olmakla beraber toplam 4 ilçede meydana gelen çığ felaketlerinde 95 kişinin cesedine ulaşıldığını ifade etti. Kabiri, 29 kişinin de yaralı olarak kurtulduğunu aktardı. 

Arama kurtarma çalışmalarının bölge polisi ve vatandaşlar tarafından sürdürüldüğünü belirten Kabiri, çığdan dolayı yolların kapalı olduğunu ve bölgeye ulaşamadıklarını kaydetti. 

Yaklaşık 150 kilometre yoldan ancak 50 kilometresinin temizlendiğine dikkat çeken Kabiri, kalan kısmının temizlenmesiyle daha fazla ekibin bölgeye yönlendirileceğini vurguladı. Kentin Paryan ilçesinde, çığ altında kalan 23 eve hala ulaşılamadığına dile getiren Kabiri, çığ altında kalanların sayısı hakkında ise herhangi bir bilgi vermedi. 

Karın yaklaşık 180 santimetreyi bulduğu Pençşir vilayetinde, çığ altında ulaşılamayan vatandaşlar olduğu belirtilirken çığ düşen bölgelerde ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. (CİHAN)

 

ÖNCEKİ HABER

Flokser işçisi artık faturayı ödemeyecek

SONRAKİ HABER

Erzurum'da saldırgan ülkücülerden biri tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...