17 Şubat 2011 02:28

Meclis’te Dersim ittifakı!

BDP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis’in, “Dersim Katliamı’na ilişkin verdiği araştırma önergesinin görüşmelerinde tartışma yaşandı. AKP, MHP ve CHP önergeye karşı da ittifak yaparak görüşülmesini engelledi.TBMM Genel Kurulu’nda BDP’nin, Dersim’de yaşanan olaylarla ilgili verdiği araştırma önerg

Meclis’te Dersim ittifakı!
Paylaş

BDP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis’in, “Dersim Katliamı’na ilişkin verdiği araştırma önergesinin görüşmelerinde tartışma yaşandı. AKP, MHP ve CHP önergeye karşı da ittifak yaparak görüşülmesini engelledi.
TBMM Genel Kurulu’nda BDP’nin, Dersim’de yaşanan olaylarla ilgili verdiği araştırma önergesine MHP itiraz etti. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, önergede geçen ‘soykırım iddiaları’nı gerekçe göstererek, Meclis’te işleme alınmasının millete “‘hakaret anlamı taşıyacağını” savundu. Şerafettin Halis yerinden söz alarak araştırma önergesini, ailesinden 24 kişiyi kaybetmiş birisi olarak verdiğini ve itirazlar varsa arşivlerin açılması gerektiğini söyledi. BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da söz alarak “Resmi kayıtlara rağmen bir şeyi külliyen yok saymak kabul edilemez” dedi.
CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, olayın özünü tartışmadığını, ancak Türkiye Cumhuriyeti’nin “Soykırımla suçlamanın iyi niyetli olmadığını; hukuken, siyasetten yanlış olduğunu” ileri sürdü. Birleşimi yöneten TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, önergenin, Meclis Başkanlığı tarafından değerlendirildiğini, önergedeki konuların sadece iddiadan ibaret olduğunu söyleyerek, Türkiye Cumhuriyeti’nin “soykırım iddiasına kabul etmesinin söz konusu olmadığını” ifade etti. AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ise, BDP’lilerin Meclis Araştırması önergesinde yer alan “soykırımın bir iddia değil, millete yönelik bir iftira olduğunu” iddia etti. Bozdağ, Başkanlık Divanı’ndan önergenin iade edilmesini istedi. Bunun üzerine Genel Kurulda, daha sonra “Torba” tasarının görüşmelerine geçildi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Elbistan’da işçiler için umut azalıyor

SONRAKİ HABER

Başbakan’ın korumaları işçileri sorguladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...