25 Şubat 2015 11:40

Semaver Kuşlar’la sezona devam ediyor

Semaver Kumpanya yeni oyunu Kuşlar’ı 28 Şubat akşamı Çevre Tiyatrosu’nda sahneleyecek.

Paylaş

Semaver Kumpanya  yeni oyunu Kuşlar’ı 28 Şubat akşamı Çevre Tiyatrosu’nda sahneleyecek. 

Aristofanes’in klasik eseri “Kuşlar” Semaver Kumpanya tadında, modern bir uyarlama ve sahnelemeyle, kalabalık bir kadroyla, seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Aristofanes’in en bilinen oyunu ve dünya klasiklerinin en önemli eserlerinden biri olan olan “Kuşlar”, yazıldığı günden bu yana 2500 yıl geçmesine rağmen hem geçmişe hem de günümüze ışık tutmaya devam ediyor. Oyun, Atina devletinde yaşayan iki arkadaşın savaşlardan, adaletsizliklerden ve yönetimin keyfi tutumlarından bezerek, kendilerine yeni bir yurt aramalarıyla başlar. Ancak, bir ütopyanın peşine düşen iki arkadaş, hayalini kurdukları yeni düzende, kendi kaçtıkları tuzaklara düşmekten kurtulamazlar. 

Semaver Kumpanya’nın yeni “Kuşlar” yorumu, komedyanın özünde bulunan taşlama, doğaçlama, satirik tavır, müzik ve dans kullanımı gibi unsurları, bize ait geleneksel komedi türlerindeki karşılıklarıyla yeniden ele alıyor.

SARIÖZ’ÜN YÖNETTİĞİ KUŞLAR KALABALIK KADROYA SAHİP

Yavuz Pekman’ın sahneye uyarladığı oyunu Semaver’in deneyimli isimlerinden Volkan M. Sarıöz yönetiyor. 

Oyunun kadrosunu ise Cansu Saka, Ezgi Ulusoy, Gözde Şencan, Güliz Gündüz, Hakan Atalay, İbrahim Barulay, Merve Dizdar, Mustafa Kırantepe, Onur Yalçınkaya, Rojhat Özsoy, Saniye Samra, Sarp Aydınoğlu, Serkan Keskin, Sezin Bozacı, Sibel Altan ve Uğur Senkeri oluşturuyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kürtçe Hamlet'in Van buluşmasına yoğun ilgi

SONRAKİ HABER

Erdoğan'dan telekonferanslı açılış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...