25 Şubat 2015 11:37

Kürtçe Hamlet'in Van buluşmasına yoğun ilgi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun (DBŞT) Kürtçeye uyarladığı tiyatro tarihinin en önemli eseri olan "Hamlet" ilk kez Van'daki izleyiciyle buluştu.

Paylaş

Van Büyükşehir Belediyesi Nûda Kültür Merkezi'nin Şubat ayı etkinlikleri çerçevesinde, iki gün boyunca seyirci ile buluşacak olan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun (DBŞT) Kürtçe "Hamlet" oyununun ilk gösterimi Van'daki tiyatro severlerle buluştu.

Nûda Kültür Merkezi Tiyatro salonunda izleyici ile buluşan oyuna yoğun ilgi gösterildi.

Van'daki ilk gösterimde tiyatro salonu hınca hınç dolarken, oyunu Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban ile İpekyolu Belediyesi Eş Başkanı Aygül Bidav da izledi.

Oyunun başlamasına bir saat kala salonun önü dolarken, her yaştan insanlar oyunu izlemek için Nûda Kültür Merkezi'ne geldi. İzleyicilerin büyük bir bölümü salonun ara yürüme yollarında ve ayakta izlerken, birçok kişi ise yer bulamadığı için oyunu izleyemedi.  

Oyunun sona ermesi ile yüzlerce kişi oyuncuları dakikalarca ayakta alkışladı. Daha sonra sahneye çıkan Hatice Çoban, oyuncuları tebrik ederek, oyuncular adına Leyla Batgi'ye çiçek verdi. (Van/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Adı yolsuzluklara karışan oğlunu görevden aldı!

SONRAKİ HABER

Semaver Kuşlar’la sezona devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...