25 Şubat 2015 09:13

Deniz Feneri e. V davasında, sanıkların beraati istendi

Deniz Feneri e. V bağlantılı davada mütalaasını açıklayan savcı, sanıklara beraat kararı verilmesi talebinde bulundu. Sadece 2 sanığa resmi belgede sahtecilikten ceza verilmesi istendi.

Paylaş

Deniz Feneri e. V bağlantılı davada mütalaasını açıklayan savcı, sanıklara beraat kararı verilmesi talebinde bulundu. Sadece 2 sanığa resmi belgede sahtecilikten ceza verilmesi istendi.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya sanıklar Ömer Zahit Karaman, İzzet Kurum ve İsmail Karahan katıldı. Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman ve eski RTÜK Başkanı Zahit Akman’ın da aralarında bulunduğu 17 tutuksuz sanık ise duruşmaya katılmadı. 

Duruşmada Savcı İbrahim Kayapınar mütalaasını açıkladı. 35 sayfalık yazılı mütalaasını özetleyen savcı, sanıklar Mehmet Gürhan, Mehmet Taşhan ve Firdevsi Ermiş hakkında hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanma ve özel belgede sahtecilik suçlarından davanın düşürülmesini istedi.

Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma ve özel belgede sahtecilik suçları yöneltilen İsmail Karahan, Mehmet Sıddık Balıkçı, İzzet Kurum, Bedrettin Bülent Bilgin, Aykut Zahit Akman, Zekeriya Karaman, Harun Kapıyoldaş, Ali Solak, Erdoğan Kara, Hakkı Sadal, Mustafa Çelik ve Seyyar Kutun için beraat kararı verilmesi talebinde bulundu. 

Savcı, hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma suçlaması yöneltilen Ahmet Coşar, Gökhan Gürbüz, Muzaffer Şafak, Ömer Zahid Karaman ve Nurgül Gürhan’a beraat verilmesini istedi. 

Sanık Mehmet Gürhan’a Almanya’da tutuklu bulunduğu sırada imzalayarak gönderdiği genel vekaletnamenin ikzası noter huzurunda atılmış resmi vekaletnameye sahte olarak dönüştürülmesi sabit olduğu gerekçesiyle resmi evrakta sahtecilik suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası verilmesi istendi. Gürhan’ın eşi Nurgül Gürhan için de bu suça iştirak ettiği gerekçesiyle 1 yıldan 3 yıla kadar ceza verilmesi talep edildi. Sanıklar İsmail Karahan ve Zekeriya Karaman’ın aynı suça iştirak ettiklerine dair yeteri delil bulunmadığı gerekçesiyle bu suçlamadan da beraat verilmesi istendi. 

Sanıkların avukatları mütalaaya katıldıklarını belirtti. Taraf avukatları mütalaaya karşı beyanda bulunmaları için süre talep etti. Taraflara süre veren mahkeme duruşmayı erteledi. (CİHAN) 

 

ÖNCEKİ HABER

Kurt'un öldürülmesi soruşturmasında 2 polisin şüpheli olarak ifadesi alındı

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da DİHA muhabirleri serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...