25 Şubat 2015 08:27

Teyzesi için mavi kapak topluyor

Van merkezde bulunan Hacı Ali Akın İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi Mustafa Said Sıcakyüz (9), 6 yıldır engelli olan teyzesine akülü araç alabilmek için mavi kapak topluyor. Amcası 37 yaşındaki Haki Sıcakyüz'ün başlattığı ancak köyde oturmasından dolayı yeteri kadar mavi kapak toplayamadığını gören Mustafa Said kolları sıvadı.

Paylaş

Fazıl ERÜŞ
Van

Van merkezde bulunan Hacı Ali Akın İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi Mustafa Said Sıcakyüz (9), 6 yıldır engelli olan teyzesine akülü araç alabilmek için mavi kapak topluyor. Amcası 37 yaşındaki Haki Sıcakyüz'ün başlattığı ancak köyde oturmasından dolayı yeteri kadar mavi kapak toplayamadığını gören Mustafa Said kolları sıvadı.

'Mavi Kapak Projesi' çerçevesinde engelli teyzesine akülü araba alabilmek için mavi kapak toplayan Mustafa Said Sıcakyüz, aynı okulda okuduğu arkadaşlarını ve öğretmenlerini de harekete geçirdi. İki aya yakındır başlattığı kampanya çerçevesinde 4 bine yakın mavi kapak toplayan Mustafa Said'in tek hayali 6 bin mavi kapak toplayarak 40 yaşındaki engelli teyzesi Şükran Özakaç'a akülü araba kazandırabilmek.

Mavi Kapak Projesi çerçevesinde amcasının kapak topladığını gören Hacı Ali Akın İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Mustafa Said Sıcakyüz, merakından amcası 37 yaşındaki Haki Sıcakyüz'e mavi kapakları ne yapacağını sorduktan sonra harekete geçti. Amca Sıcakyüz, Mustafa Said'e "Proje çerçevesinde engelli teyzene akülü araba alabilmek için mavi kapak topluyorum ve köyde olduğumuz için ise, yeteri sayıda kapak toplayamıyorum maalesef" diye cevap vermiş. Bu duruma çok üzülen Mustafa Said ise, hemen kolları sıvamış. Okuldaki arkadaşlarının ve öğretmeninin de desteğini alan Mustafa Said, her sınıfa boş su şişeleri bırakarak mavi kapak toplamaya başlamış. 2 aya yakındır mavi kapak toplayan Mustafa Said, Van merkez Tuşba İlçesine 55 km uzaklıktaki Ermişler Köyü'nde yaşayan, beynine giden damarların birinde oluşan tümörün ardından 6 yıldır omurilik felci geçiren ve yatalak durumda olan engelli teyzesine akülü araba alabileceği günü hayal ediyor. Ayrıca 'Mavi Kapak Projesi' çerçevesinde hazırladığı afişleri de okulun birçok yerine asan Mustafa Said kampanyanın yayılmasını ve bir an önce engelli teyzesine akülü araba alabilmek için 6 bin kapak toplamayı amaçlıyor. Daha fazla mavi kapak toplamak isteyen Mustafa Said, teyzesine akülü araba almayı başardıktan sonra başka engelliler için de akülü araba almak istediğini söylüyor.

HEDEF 6 BİN

Yürüme engelli teyzesine akülü araba almak için mavi kapak toplamaya başlayan Mustafa Said bu konuda çevresini de seferber ettiğini belirterek projesini şöyle anlattı:
" Bu projeyi daha önce de duymuştum. Ancak bu defa amcamın mavi kapak topladığını görünce merak ettim ve sordum. O da engelli teyzeme akülü araç almak için topladığını söyleyince hem duygulandım hem de yardım etmek istedim. Zaten amcam da böyle bir yardıma dünden razıymış. Çünkü köyde oldukları için yeteri sayıda kapak toplayamıyorlarmış. Omurilik felci geçiren ve yatalak durumda olan engelli teyzeme akülü araba alabilmek için 6 bin mavi kapak toplamamız gerektiğini söylediler. Ben de hemen sınıf öğretmenimden destek istedim. Öğretmenim de bu projemi destekledi ve sınıfa, okulun koridoruna projem ile ilgili afiş astık, arkadaşlarımdan destek istedim. Ayrıca her sınıfa boş su şişeleri koyduk. Arkadaşlarım sularını içtikten sonra mavi kapaklarını bu su bidonlarının içine atıyorlar. Ben de her Cuma bu su bidonları içindeki kapakları alıyorum ve eve götürüyorum. Şimdiye kadar 4 bine yakın kapak topladım. Çok duyguluyum. Hiç yatağından kalkmayan teyzem bu mavi kapaklar sayesinde belki de artık dışarı çekebilecek ve akülü arabayla gezecek. Eğer fazla toplayabilirsem başka engelli vatandaşımıza da yardımcı olmak istiyorum."

‘ÖĞRENCİLERİMLE GURUR DUYUYORUM’

Mustafa Said'in Sınıf Öğretmeni Aysel Duran Sansür ise, öğrencisinin bu duyarlı ve örnek teşkil edecek mücadelesi karşısında çok duygulandığını belirterek şunları söyledi:
"Bu projeyi hazırlayan ve sonuçlandırmak için çaba harcayan öğrencilere sahip olmak benim için anlatılamaz bir duygudur. Birçok öğrencimin değişik projeleri söz konusu. Bu projelerle öğrencilerimin özgüvenleri de gelişiyor. Van'da yaşadığımız depremler sonrası öğrencilerimiz çok duygusal davranmaya başladı. Çevrelerinde gördükleri her şeyden etkileniyorlar. Bu nedenle el birliği ile proje hazırlıyorlar ve yardıma muhtaç insanlarımıza yardım ediyorlar. Ancak yardım kampanyaları dışında duyarlılık projeleri de var. Bunlar da önemli projelerdir. Bu öğrencileri çok iyi mesleklerde göreceğimden eminim. Öğrencilerimin her biri çok iyi birer insan olacak. Bunun mutluluğunu yaşıyorum. Onlarla gurur duyuyorum. Bu nedenle öğrencilerimin projelerini sonuna kadar destekliyorum."

 

ÖNCEKİ HABER

18. Metin Göktepe Ödüllleri için başvurular başladı

SONRAKİ HABER

Akhisar'de HDP binasına saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...