25 Şubat 2015 07:42

Mustafa Hoş’un kitabına toplatma davası

Gazeteci Mustafa Hoş'un son kitabı Big Boss kitabının yayımının durdurulması ve kitabın piyasadaki nüshalarının toplatılması için dava açıldı. Gazeteci Mustafa Hoş davayı Twitter adresinden duyurdu.

Paylaş

Gazeteci Mustafa Hoş'un son kitabı Big Boss kitabının yayımının durdurulması ve kitabın piyasadaki nüshalarının toplatılması için dava açıldı. Gazeteci Mustafa Hoş davayı Twitter adresinden duyurdu.

Mustafa Hoş Twitter’dan şu açıklamayı yaptı: #bigboss icin davayi hasan yesildag acmis..gerekce"basin-yayin yoluyla hakaret,iftira"20milyar tazminat isteniyor. #bigboss icin sadece tazminat istenmiyor ayrica kitabin toplatilmasi ve dagitiminin durdurulmasi da isteniyor

Kitabın tanıtım bülteninde şu ifadelere yer veriliyor:

"Bir Recep Tayyip Erdoğan Kitabı Bu kitaptaki karakterler, olaylar tamamen gerçektir. Gerçek bir yaşam öyküsüdür…

NeoTürkiye'de gerçek kor bir ateş gibidir. Gerçeğe dokunmaya hazır mısınız? Her sayfa çevrildiğinde karşınıza bir başka Tayyip Erdoğan çıkacak. 13 yıldır evde, sokakta, okulda, işte hep o var. Oysa, bilinmeyeni bilinenden daha çok. Tuhaf ilişkiler, esrarengiz olaylar, kriminolojik adamlar. Kimdir Recep Tayyip Erdoğan? 

Gerçekten biliyor musunuz? Algı yerine gerçeğe dokunmak istiyor musunuz? Big Boss, ateşten korunmak için ateşten uzaklaşmıyor. Ateşin içine giriyor. Gerçek bir gazetecinin yapması gerektiği gibi… 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaşamöyküsü hiç böyle anlatılmadı. Big Boss, gerçeğe doğru atılmış yürekli bir adımdır. NeoTürkiye bir zehirdir. O zehrin panzehiri ise gerçeğe sahip çıkmak ve hafızadır.

Gazeteci Mustafa Hoş daha önce de "Abluka" isimli kitabıyla AKP'nin medya üzerindeki baskısını anlatmıştı. (HABER MERKEZİ)

‘Neotürkiye’nin panzehiri hafızadır’

ÖNCEKİ HABER

Van’da ‘İç Güvenlik Paketi’ protestosu

SONRAKİ HABER

Kazanhan'ı öldüren polisin adını veren özel harekatçı tahliye edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...