26 Temmuz 2011 10:02

Türk-İş: ‘Açlık sınırı 873 lira’

Türk-İş Temmuz ayı açlık sınırı rakamını 873 lira, yoksulluk sınırı rakamını ise 2 bin 844 lira olarak belirledi.Türk-İş’in her ay düzenli olarak yaptığı “Açlık ve Yoksulluk Sınırı” araştırmasına göre, Temmuz ayında dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapılm

Türk-İş: ‘Açlık sınırı 873 lira’
Paylaş

Türk-İş Temmuz ayı açlık sınırı rakamını 873 lira, yoksulluk sınırı rakamını ise 2 bin 844 lira olarak belirledi.

Türk-İş’in her ay düzenli olarak yaptığı “Açlık ve Yoksulluk Sınırı” araştırmasına göre, Temmuz ayında dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapılması gereken gıda harcama tutarı (açlık sınırı) 873 lira 08 kuruş, gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarı (yoksulluk sınırı) ise 2 bin 843 lira 92 kuruş olarak belirlendi.  
Temmuz ayı itibariyle, Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin “gıda için” yapması gereken asgari harcama tutarı bir önceki aya göre yüzde 0.58 oranında geriledi. Ramazan ayı arifesinde et zamlandı ancak tavuğun fiyatında gerileme oldu. Meyve ve sebze fiyatlarında yaz mevsimi nedeniyle görece ucuzluk meydana geldi.

‘DENGELİ BESLENMEK MÜMKÜN DEĞİL’

Türk-İş’ten yapılan açıklamada, dar gelirli ailelerin elde ettikleri gelirle yeterli ve dengeli beslenmesinin mümkün olmadığına vurgu yapıldı. Açıklamada, “Aileler, düşük düzeydeki geliriyle beslenme ve beslenme dışı harcamaları karşılayabilmek için çeşitli malların fiyatlarını da dikkate alarak tüketim malları arasında tercihte bulunmak zorunda kalmaktadır. Çoğu zaman fiyatı yüksek olan gıda maddeleri yerine fiyatı düşük olan gıda maddelerini seçmektedir” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tanrıkulu Adalet Bakanına cezaevlerindeki hak ihlallerini sordu

SONRAKİ HABER

Mersin’de trafik kazası: 9 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...