26 Temmuz 2011 10:00

İlk kez bir yargıç Yüce Divan’da

YARGITAY 6. Hukuk Dairesi Eski Başkanı Hasan Erdoğan’ın Yüce Divan’da yargılanması kesinleşti. Erdoğan, ‘Temyiz aşamasına gelmiş davalara rüşvet karşılığı etki etmeye çalışmak’ suçlamasıyla yargılanacak. Anayasa Mahkemesi, böylece ilk kez bir yargıcı yargılayacak.İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM) ile CN

İlk kez bir yargıç Yüce Divan’da
Paylaş

YARGITAY 6. Hukuk Dairesi Eski Başkanı Hasan Erdoğan’ın Yüce Divan’da yargılanması kesinleşti. Erdoğan, ‘Temyiz aşamasına gelmiş davalara rüşvet karşılığı etki etmeye çalışmak’ suçlamasıyla yargılanacak. Anayasa Mahkemesi, böylece ilk kez bir yargıcı yargılayacak.

İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM) ile CNR Fuarcılık arasındaki fuar salonları tahliyesine ilişkin davada rüşvet verildiği iddialarıyla ilgili Yargıtay 6. Hukuk Dairesi eski Başkanı Hasan Erdoğan’ın yargılanmasına karar verildi. Yargıtay 1. Başkanlık Kurulu, yüksek yargıda rüşvet iddialarıyla ilgili soruşturmada adı geçen Yargıtay 6. Hukuk Dairesi eski Başkanı Erdoğan’ı Yüce Divan’a gönderdi. Erdoğan, Birinci Başkanlık Kurulu kararına karşı daire başkanlarından oluşan Başkanlar Kuruluna itiraz etti. Başkanlar Kurulu ise önceki gün itirazı reddederek, Erdoğan’ın Yüce Divanda yargılanmasına karar verdi. Yargıtayın ilk kez verdiği izin sonrası Hasan Erdoğan, rüşvet alarak karar verdiği iddiaları kapsamında Anayasa Mahkemesinde yargılanacak. Yüce Divanda savcılık makamında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı veya vekili yer alacak. Yüce Divan olarak görev yapan ve bugüne kadar yalnızca siyasileri yargılayan Anayasa Mahkemesi heyeti, tarihinde ilk kez bir yüksek yargıcı yargılayacak.

Anayasa Mahkemesi, Anayasanın 148. maddesine göre, cumhurbaşkanını, bakanlar kurulu üyelerini, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Askeri Yargıtay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi başkan ve üyelerini, başsavcılarını, cumhuriyet başsavcı vekilini, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ve Sayıştay başkan ve üyelerini görevleriyle ilgili suçlardan dolayı Yüce Divan sıfatıyla yargılıyor. Anayasanın 148. maddesinde geçen yıl yapılan değişiklikle TBMM başkanı, Genelkurmay başkanı, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanları ile jandarma genel komutanının da görevleriyle ilgili suçlardan dolayı Yüce Divanda yargılanmalarının yolu açıldı. Daha önce kesin olan Yüce Divan kararlarına, inceleme yolu açıldı. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

YAŞ’ta andıç pürüzü!

SONRAKİ HABER

Tanrıkulu Adalet Bakanına cezaevlerindeki hak ihlallerini sordu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...