24 Şubat 2015 17:35

Çankırı'da ülkücü saldırı: 3 öğrenci yaralandı

Çankırı Karatekin Üniversitesi'inde polis ve Üniversite yönetimi gözetiminde Kürt öğrencilere yönelik yapılan ırkçı saldırı sonucu 3 öğrenci çeşitli yerlerinde yararlandı.

Paylaş

Edinilen bilgilere göre üniversite yönetimi son dönemlerde yaşanan gelişmeleri gerekçe göstererek okuldaki bütün etkinlikleri yasakladığını duyurdu ve buna gerekçe olarak da öğrencilerin karşıya gelmesinin engellenmesi gösterildi.

Ancak alınan yasaklama kararı sadece yurtsever ve demokrat öğrenciler için uygulanırken, ülkücü öğrencilerin etkinliklerine okul yönetimi göz yummaya başladı.

Dün de ülkücülerin okulda eylem yapılmasına izin verildi ve bu öğrencilerde Kürt ve devrimci öğrencilerin yoğun olduğu Edebiyat Fakültesi önünde biraraya geldi.

Bütün kampüsleri dolaşan ülkücüler Kürtlere karşı sloganlar attı. Polisin herhangi bir güvenlik önlemi almadığı etkinlikte Edebiyat Fakültesi önünde biraraya yaklaşık 150 kişilik grup, 3 Kürt öğrenciyi "neden bakıyorsunuz" diyerek linç etmek istedi.

Darp edilen öğrenciler daha sonra saldırgan grup tarafından, "Eğer şikayetçi olursanız sizi öldürürüz" diyerek mağdur öğrencileri tehdit etti. 

Rektörlüğün ve polisin göz yumması üzerine linç edilen öğrenciler Çankırı Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Olaydan sonra hiç kimse gözaltına alınmazken, okul yönetimi de şimdiye kadar herhangi bir açıklama yapmadı. (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Engelli vatandaşın metrobüs çilesi

SONRAKİ HABER

Beytüşebap'ta YPG'linin taziyesine polis saldırısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...