24 Şubat 2015 16:53

Akdoğan çözüm süreciyle ilgili HDP ve KCK'yi suçladı

AKP Altındağ İlçe Danışma toplantısında konuştu Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, çözüm süreciyle ilgili HDP ve KCK'yi suçladı. Akdoğan, Süleyman Şah türbesinin taşındığı Kobanê'nin Aşme köyünün de 'vatan toprağı' olduğunu iddia etti.

Paylaş

Çözüm sürecinde hükümetin kararlılığının devam ettiğini vurgulayan Akdoğan, "Çözüm sürecini nihayete erdirmekte kararlıyız. Bu dürüstlüğü, iradeyi herkesten görmek istiyoruz. Bu mesele seçim hesaplarına kurban edilecek bir mesele değildir. Bülent beyin dediği gibi top bir süredir HDP'nin sahasında. HDP 4 Şubat'tan beri top çeviriyor. Kandil de topu patlatmaya çalışıyor. Bakalım ne olacak göreceğiz. Ama hükümet durduğu yerde kararlı bir şekilde dimdik durmaya devam ediyor" dedi. 

'MECLİS'TEKİ STATÜKO CEPHESİNİN ARKASINDA PARALEL YAPI VAR'

İç güvenlik paketine ilişkin Akdoğan, "Meclis'te statüko cephesi kurdular. Bunun arkasında vesayet odakları var. Bunun arkasında yine vesayet var. Paralel yapı var. Onlar çalıyor, onlar oynuyorlar. Reform paketi yasalaştığında Türkiye'de darbeler dönemi tarihe karışacak" diye konuştu.
Akdoğan, "Ülke olarak bir medya taarruzu altındayız. Yalan üretim merkezi gibi çalışıyorlar" dedi.

'ŞAH FIRAT  MİLLİ BİR OPERASYON ASKERİ BİR HAREKATTIR'

Süleyman Şah Saygı Karakolu'nun taşınmasına ve operasyona ilişkin Akdoğan, "Bu milli bir operasyon askeri bir harekattır. Destek olamadılar. Eset'in avukatı gibi konuşuyorlar. Milli şuurdan yoksun bir muhalefet anlayışı var. İnsanda biraz ar damarı olur. Biraz utanma duygusu olur. Ne dediği belli olmayan bir siyaset anlayışıdır" diye konuştu.

'ORASI VATAN TOPRAĞIDIR ŞU ANDA DEĞİŞTİRİLEN YER DE VATAN TOPRAĞIDIR'

Akdoğan, "Orası vatan toprağıdır şu anda değiştirilen yer de vatan toprağıdır. Bu türbenin üçüncü yeridir. Bayrağımız anında oraya dikilmiştir. Bir saniye indirilmemiştir. Vatan toprağı artık orasıdır" dedi.

'HAKKARİ'DE GİDİP SİYASET YAPABİLİYOR MUSUNUZ?'

Akdoğan, "Hakkari'de vatan toprağıdır. Gidip siyaset yapabiliyor musunuz? Bayrağımızı sallayabiliyor musunuz? Hakkari'de, Şırnak'ta siyaset yapan biziz. Mücadele eden biziz" dedi. 

Akdoğan, "Kimsenin AKP'ye milliyetçilik dersi vermesine hacet yok. Türkiye'nin en milliyetçi partisi de AKP'dir" dedi.

Muhalefeti 'paralel yapı' üzerinden eleştiren Akdoğan, "Kendi ülkesini suçlayan, iftira eden anlayış, bu paralel yapının kuyruğuna takıldılar gidiyorlar. Yalan dünyada yaşıyorlar. Buy muhalefet açısında içler acısı bir durum. Eğer o yapı başarılı olsaydı Türkiye'de bugün esaret rejimi olurdu. Kimse sesini çıkarmazdı. Ne muhalefet olurdu ne iktidar. Uydu yönetimler olurdu. Herkesi dinlemişler, dosyalayıp fişlemişler. İşantaj çetesine dönüşmüş bir yapı. İki seçimdir kuyruğuna takıldılar ve kaybettiler. Üçüncü seçim de benzer bir iş birliği olduğunu görüyoruz" ifadelerini kullandı.

'HDP 4 ŞUBAT'TAN BERİ TOP ÇEVİRİYOR KANDİL'DE TOPU PATLATMAYA ÇALIŞIYOR'

Çözüm sürecinde hükümetin kararlılığının devam ettiğini vurgulayan Akdoğan, "Çözüm sürecini nihayete erdirmekte kararlıyız. Hükümetin kararlılığı tamdır. Bu dürüstlüğü, iradeyi herkesten görmek istiyoruz. Bu mesele seçim hesaplarına kurban edilecek bir mesele değildir. Bu meseleyi ucuz hesaplarla ele almıyoruz. Bülent beyin dediği gibi top bir süredir HDP'nin sahasında. HDP 4 Şubat'tan beri top çeviriyor. Kandil'de topu patlatmaya çalışıyor. Bakalım ne olacak göreceğiz. Ama hükümet durduğu yerde kararlı bir şekilde dim dik durmaya devam ediyor" diye konuştu. (Ankara/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'ın doğum günü için asılan 'kutlu doğum afişleri' kaldırıldı

SONRAKİ HABER

Defne Joy Foster davasında gerekçeli karar açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...