24 Şubat 2015 16:27

İngiliz emniyeti Arınç’ı yalanladı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, Türkiye üzerinden Suriye’ye geçmeye çalıştığı sanılan 15 ila 16 yaşındaki üç İngiliz vatandaşı genç kız öğrenci için, “3 gün geç haber verildi” diyerek İngiltere’yi suçlayan sözlerine yalanlama geldi. İngiliz Emniyeti Scotland Yard, genç kızların kaybolmasının ertesi günü olan 18 Şubat’ta Londra’daki Türkiye Büyükelçiliğine bilgi verildiğini açıkladı.

Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, Türkiye üzerinden Suriye’ye geçmeye çalıştığı sanılan 15 ila 16 yaşındaki üç İngiliz vatandaşı genç kız öğrenci için, “3 gün geç haber verildi” diyerek İngiltere’yi suçlayan sözlerine yalanlama geldi. İngiliz Emniyeti Scotland Yard, genç kızların kaybolmasının ertesi günü olan 18 Şubat’ta Londra’daki Türkiye Büyükelçiliğine bilgi verildiğini açıkladı. 

İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre Emniyet Teşkilatı Scotland Yard genç kızların İstanbul’a gittiğini 18 Şubatta Londra’daki Türkiye Büyükelçiliğine bildirdiğini açıkladı. Scotland Yard sözcüsü, “O zamandan beri araştırmamıza yardım ve destek veren Türkiyeli yetkililerle yakın çalışıyoruz” dedi. Haberde İngiltere polisin Türkiye’de nasıl bir çalışma yürüttüğünün ise belirsiz olduğuna dikkat çekildi.  

İngiltere’den ayrılan Shamima Begum (15), Kadiza Sultana (16) ve Amira Abase’nin (15) Suriye’ye geçerek IŞİD’e katılmak için İstanbul’a geldikleri tahmin ediliyor. 

‘THY SORUMLUDUR’

İngiliz Times gazetesi üç İngiliz’in Türk Hava Yolları uçağı ile Türkiye’ye geldiğini hatırlattığı haberinde, THY’nin sorumluluklarını yerine getirmediğini yazdı. Gazete, daha önce İngiliz havayolları British Airways uçağı ile Türkiye’ye giderek buradan Suriye’ye geçmek isteyen bir genç kızın, havayolları görevlilerinin polisi uyarması sonucunda uçaktan alınmasını örnek gösterdi, THY’nin gereken özeni göstermediği eleştirisi yaptı. Gazete, kızlarla aynı okulda okuyan dördüncü bir kız öğrencinin de, Aralık ayında yine THY ile Türkiye’ye ve oradan Suriye’ye geçtiğini yazdı.

TÜRKİYE’YE GİDENE İNCELEME 

Telegraph gazetesi de Türkiye’ye tek başına gitmek isteyen genç yolcuların sorgulanabileceğini yazdı. İngiltere Başbakanı David Cameron, havayolu şirketleri ile beraber, yalnız başına Türkiye’ye uçmak isteyen Britanya vatandaşları için önlem alınabileceğini söylemişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İki savaş uçağı düştü: 4 pilot hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

32 İsveçli IŞİD saflarında öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa