24 Şubat 2015 15:46

Dersim’de pakete karşı oturma eylemi

Meclis’te görüşülen ‘İç Güvenlik Paketi’ne karşı tepkiler sürüyor. Dersim ve Siirt’te yapılan eylemlerle yasa protesto edilerek, geri çekilmesi talep edildi.

Paylaş

Meclis’te görüşülen ‘İç Güvenlik Paketi’ne karşı tepkiler sürüyor. Dersim ve Siirt’te yapılan eylemlerle yasa protesto edilerek, geri çekilmesi talep edildi. 

KESK Dersim Şube Platformu üyeleri Yeraltı Çarsısı’nda iki saatlik oturma eylemi yaptı. “Sıkıyönetim değil, özgürlükler istiyoruz! İç Güvenlik Yasa Tasarısı’nı kabul etmiyoruz” pankartının açıldığı oturma eyleminde platform adına Hasan Ölgün açıklama yaptı. Paketin antidemokratik uygulamalar olduğunu ve yaşamın her alanını daraltacağını kaydeden Ölgün, paketin ne kamu yararını sağlama ne de toplumun güvenliğini sağlamakla bir ilgisinin olmadığını kaydetti. Ölgün, “Bu yasanın tamamıyla Kaçak Saray’ın, Ak Saray’ın güvenliğini sağlamak ve başkanlık sisteminin önünü açmaktan başka bir işlevi yoktur”dedi.

SİİRT’TE SERBEST KÜRSÜ 

KESK Siirt Şubeler Platformu, Kızılay İş Merkezi önünde basın açıklaması yaparak paketin geri çekilmesini talep etti. Platform adına Eğitim Sen Şubesi Eş Başkanı Serdar Batur konuştu. Mecliste görüşülmeye devam edilen paketin temel amacının AKP ve “sultanlık rejimi” isteyenleri koruma ve kollama amacı taşıdığına vurgu yapan Batur, paketin hukuk devleti ve demokrasiyi ortadan kaldıracağının altı çizildi. Sendika binalarında bugünden itibaren yasaya karşı serbest kürsü kurulacağını belirten Batur, tüm demokratik kurumları kurulacak serbest kürsülere davet etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Süryani Halk Meclisi: IŞİD vahşetine sessiz kalmayın

SONRAKİ HABER

HDP’den BM’ye İran çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa