24 Şubat 2015 15:13

Kölelik uygulaması Sinop’ta başladı

Cezaevlerine kurulması planlanan işletmelerle hükümlüleri işçi olarak çalışmaya zorlayan “yap-işlet” modelli kamu özel ortaklığının ilk üretim tesisi kuruldu.

Paylaş

Cezaevlerine kurulması planlanan işletmelerle hükümlüleri işçi olarak çalışmaya zorlayan “yap-işlet” modelli kamu özel ortaklığının ilk üretim tesisi kuruldu.

Dünya gazetesinde yer alan habere göre Sinop E Tipi Açık-Kapalı Cezaevinde kamu ve özel sektör iş birliği ile kurulan tekstil fabrikası üretime geçti. MÜSİAD koordinasyonunda yürütülen, Adalet Bakanlığı, Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu ve Positive Enerji, Tekstil AŞ iş birliği tarafından yürütülen proje kapsamında tutuklulara sosyal güvence sağlanacağı ileri sürülüyor. Ancak tesiste çalışacak tutuklulara ne kadar ücret verileceği belli değil. Üstelik günde bin gömleğin üretildiği tesiste üretim 3 katına çıkarılarak 3 bin gömleğin üretilmesi hedefleniyor. Toplam 300 kişinin  istihdam edileceği söylenen tesiste personelin  yüzde 70’inin  cezaevindeki hükümlülerden oluşacağı belirtildi. 

1 milyon dolar yatırım tutarıyla kurulan tesiste 210 hükümlü istihdam edilecek. ile Sinop E Tipi Açık-Kapalı Cezaevinin açık bölümünde 2 bin 500 metrekarelik alan üzerine kurulan fabrikanın açılışı önceki gün yapıldı.Tesisisin açılış töreninde konuşan Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, projeyi överek hükümlülerin bir uğraşı olacağını savundu. Köşger,  “Bizler dışarıda çoğu zaman vaktin nasıl geçtiğini anlamasak da cezaevlerinde zaman geçmek bilmiyor. Bu vesileyle bu insanların burada uğraşıları olacak. Böylece hem üretime, hem de kendilerine katkı sağlayacaklar” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kadın cinayetlerine indirimler kaldırılsın

SONRAKİ HABER

'Kyme Arkeoloji Müzesi ve Kazıevi yıkılmasın'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...