24 Şubat 2015 15:03

‘AKP’li vekiller kadına yönelik şiddeti savunuyor’

Meclis Kadına Yönelik Şiddetin Araştırılması Komisyonu üyeleri HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ile CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, AKP’nin komisyon çalışmalarında kadına yönelik şiddeti meşrulaştırıp, kendi partilerini savunduklarını söyledi.

Paylaş

Meclis Kadına Yönelik Şiddetin Araştırılması Komisyonu  üyeleri HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ile CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, AKP’nin komisyon çalışmalarında kadına yönelik şiddeti meşrulaştırıp, kendi partilerini savunduklarını söyledi. 

Şiddetin nedenleri ve önlenmesi amacıyla kurulan komisyonun çalışmaları hakkında DİHA’ya bilgi veren Aydoğan ile Güven, AKP ve MHP’nin kadın bakış açısından yoksun olduğuna vurgu yaptı. 
HDP Diyarbakır Milletvekili Aydoğan, komisyonun seçim dönemine az bir süre kala kurulması nedeniyle çalışmaların 3 aylık bir zaman dilimine hapsedildiğini kaydetti. Komisyonda yer alan erkek vekillerin tutumunu da değerlendiren Aydoğan, kadına şiddet uygulayan erkeklerin böyle bir komisyonda yer almasını doğru bulmadığını söyledi. Aydoğan, “AKP ve MHP gibi kadın bakış açısı olmayan partilerin böyle önemli hassas konuda erkek vekil vermesi de sıkıntılı. AKP ve MHP gibi partilerde erkek egemen zihniyet anlayışı hakimdir. Mesela biz ısrarla komisyonda son 10 yıl içerisinde muhafazakar bakış açısı, toplumda kadına yönelik şiddeti artırmış diyoruz. Bu bile kabul edilmiyor. Tam tersi son 5 yılda kadına yönelik şiddet ve katliamların azaldığını söylüyorlar” dedi. 

‘AKP HEM ŞİDDETİ HEM DE KENDİSİNİ SAVUNUYOR’

Komisyonun AKP ve MHP’li erkek üyelerinin kadınlara uygulanan şiddeti görebildiklerinden emin olmadığını ifade eden CHP İzmir Milletvekili Güven de, “Komisyondaki erkekler kadınlara yapılanları sadece kınama şeklinde geçiştiriyorlar. Evet kadına yönelik şiddet oluyor ama bunun nedenleri araştırılmıyor. Sonuç araştırılıyor kadına şiddet olmuş ne yapalım nasıl koruyalım demek isteniliyor. Bunlar önemli ancak şiddetin nedenlerine inmemiz gerekir. AKP’li üyeler bir yandan sürekli şiddeti savunuyor bir yandan da kendilerini savunuyor” diye tepki gösterdi. Güven, AKP döneminde kadına yönelik şiddet komisyonun defalarca kurulduğunu ancak rapor hazırlamaktan öteye gidilmediğini belirtti. (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

YPG komutanı: Türk askerleriyle beraber mevzilendik

SONRAKİ HABER

4 çocuğa ömür boyu hapis cezası isteniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...