24 Şubat 2015 14:56

YPG komutanı: Türk askerleriyle beraber mevzilendik

Kobani’deki YPG’liler, ‘Şah Fırat’ operasyonuna 200 YPG’linin katıldığını, stratejik yerlerde, YPG ve Türk askerinin beraber mevzilendiğini açıkladı.

Paylaş

Süleyman Şah operasyonuna katılan üç komutandan biri olan Kobani’nin YPG komutanı Dijvar Xebat, harekâtın merak edilen ayrıntılarını Cumhuriyet gazetesinden Erk Acarer'e anlattı.

Operasyondan 4 gün önce haberlerinin olduğunu belirten Xebat, bu operasyona YPG’nin 200 kişiyle katıldığını, 40 Türk askeri bulunduğunu aktardı. Stratejik olan yerlerde, YPG ve Türk askerinin beraber mevzilendiğini ifade eden Xebat, Türkiye’nin YPG ile yaptığı işbirliğini reddetmesine tepki gösterdi.

Dijvar Xebat bilgi veriyor: “Operasyondan 4 gün önce haberimiz vardı. Türkiye hükümeti Kobani Kantonu’yla görüşme yaptı. Çok basit bir anlatımla, Türkiye bizden Süleyman Şah Türbesi ile ilgili olarak yardım istedi. 2 YPG’li ve bir YPJ’li olmak üzere operasyonu bizim taraftan koordine ettik. Üç komutandan biri bendim. Türk askerleriyle de koordineliydik.”

'BİRLİKTE GETİRDİK'

YPG komutanı detayları da aktarıyor: “Operasyona YPG olarak 200 kişiyle katıldık. 40 Türk askeri vardı. Stratejik yerlerde, Türk askeriyle beraber mevzilendik. Operasyon, 21 Şubat saat 21.00’de başladı, 22 Şubat’ta öğleyin bitti.”

Xebat, Türkiye’nin yaptığı değerlendirmelere dikkat çekiyor: “Biz insanlık görevimizi yerine getirdik. Ancak gerçekleri de olduğu gibi dile getirmek gerekir. Türk tarafı ve YPG olarak birlikte bir operasyon yaptık. Türkiye’ye yardımcı olduk. Bize teşekkür edilmedi.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gölet için dereyi kirletiyorlar

SONRAKİ HABER

‘AKP’li vekiller kadına yönelik şiddeti savunuyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...