24 Şubat 2015 13:43

YPG: Rojava’da 149 IŞİD üyesi öldürüldü, 17 köy özgürleştirildi

YPG, Kobanê’nin doğusu ve güneyinde son 24 saatte düzenlenen operasyonlarda 52, Cizir Kantonu’ndaki operasyonlarda da 97 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü, Kobanê’de 1, Cizir’de 16 köyün özgürleştirildiğini belirtti.

Paylaş

YPG Basın Merkezi dünden bu yana yapılan operasyonlara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

IŞİD'e ağır darbelerin vurulduğunun belirtildiği açıklamada, kentin doğusundaki operasyonlara ilişkin şu bilgiler paylaşıldı: “Dün gece Kobanê’nin doğusunda bulunan Derfilîti köyü çevresindeki terörist noktalarına yönelik kapsamlı bir operasyon düzenlenmiştir. Operasyon sonucunda köye hakim olan stratejik noktalar tümüyle teröristlerden temizlenmiştir. Bu alanda 24 terörist ölü olarak ele geçirilmiştir. Güçlerimiz çetelere ait 1 adet 14,5 mm’lik doçka ve 20 kutu 14,5 mm’lik doçka mermisi, 1 adet 12,5 mm’lik doçka, 17 adet kaleşnikof ve 3 kutu kaleşnikof mermisi, 3 adet B7 roketatar, 10 adet raxt ve 1 adet pick-up ele geçirmiştir. Güçlerimiz, aynı cephede bulunan Şêro köyüne yönelik de bir operasyon düzenlenmiştir. Şiddetli çatışmalar ardından özgürleştirilen köyde 10 terörist ölü olarak ele geçirilmiştir. Eş zamanlı olarak Akbaş köyüne yönelik düzenlenen saldırıda da 6 teröristin öldürülmüştür." 

YPG, bugün sabah saatlerinde Kobanê’nin güneyinde bulunan Girêk ve Küçük Cedê köyü yakınlarında IŞİD ile güçlerinin arasında çatışmalar çıktığını, halen devam eden çatışmalarda şu ana kadar 12 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü kaydetti.

YPG, Son 24 saat içinde düzenlenen operasyonlarda 1 savaşçılarının yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Cizir Kantonu’ndaki operasyonlara ilişkin de bilgi veren YPG, şu bilgileri paylaştı: “Birçok operasyon koluyla hızlı bir şekilde ilerleyen güçlerimiz Til Hemis’in kuzeyinde bulunan Mişêrfa, Küçük ve Büyük Hedewiye köyleriyle Mişerfa köyü yakınlarındaki büyük bir çiftliği teröristlerden kurtarmıştır. Bu alanda bulunan stratejik Tiwêl kavşağı da uzun ve şiddetli çatışmalar ardından güçlerimizin eline geçmiştir.”

YPG açıklamasında, Til Hemis’in güneyinde de birçok köyün teröristlerden kurtarıldığı belirtilerek, “Güçlerimiz Xessan, Xwêtla El Cewala, Topiz, Um El Diwêl, Til Tahin, Qurtuba, Hums, Zehra, Zehrân, Yesrib, Birinci ve İkinci Beggaa, Ebu Xezrafa köyleri, Um Diwel Santralı ve stratejik önemdeki Xessan kavşağını teröristlerden kurtararak özgürleştirmiştir” denildi.

Operasyonlarda dün 50’nin üzerinde IŞİD'linin öldürüldüğünü duyuran YPG, çok sayıda IŞİD militanının cenazesi, silah ve cephaninde ele geçirildiğini ve güçlerinin kuzey, doğu ile güney yönlerinden Til Hemis’e doğru ilerlediklerini belirtti.

YPG, “Dün sabah saatlerinde DAIŞ terör örgütünün Qamişlo-Hedad-Cezaa hattında aldığı yenilgiyi hazmedememesi üzerine Til Temir’e yönelik başlattığı saldırı büyük oranda püskürtülmüştür. Dün sabah saatlerinde bölgede çatışmalar aralıksız bir biçimde sürmüştür. Bu çatışmalarda tespit edilebilen 47 terörist öldürülmüştür. Bu teröristlerden 19’u ölü olarak ele geçirilmiştir. Güçlerimiz ayrıca teröristlere ait 2 adet BKC, 2 adet B7 roketatar, 7 adet kaleşnikof, 3 adet M16 silah ile bu silahlara ait çok sayıda mühimmat ele geçirilmiştir” diye belirtti.

YPG, son 24 saatte Cizir Kantonu’nda 2 savaşçılarının yaşamını yitirdiğini açıkladı. (Kobanê/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Yüksekdağ: Paket çözüm süreci karşıtıdır

SONRAKİ HABER

Kadınlara polis saldırısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...