24 Şubat 2015 13:28

Klamlar Kobanê için söylendi

Erciş'te Kaniya Dengbêja adı altında bir araya gelen dengbêjler, Kobanê ve Şengal için besteledikleri klamları seslendirdi.

Paylaş

Van'ın Erciş ilçesinde Dengbêj Salih Ultar'ın, kendi imkanları ile açtığı Kanîya Dengbêja'da bir araya gelen dengbêjler, Kobanê ve Şengal için besteledikleri klamlarını YPG ve YPJ'nin direnişine adadı.

Dengbêj Salih Ultar, Şerif Kaya ve Emin Akbaş'ın seslendirdiği klamlar izleyiciler tarafından hayranlıkla izlenirken, seslendirilen klamlarda Kürt halkının tarih boyunca çektiği katliama ve işkencelere dikkat çekilerek, Kobanê direnişi sonrası elde edilen zaferin Kürt halkının kurutuluşu olduğuna yönelik ifadeler yer alıyor. 

Dengbêjlik kültürünün Erciş'te tükenme aşamasına geldiğine dikkat çeken Ultar, dengbêjlik sanatının yaşatılması için sadece dengbêjlerin mücadele ettiğini, yıllardır kendi imkânları ile açtığı çeşitli dengbêj evleri ile bu kültürü ayakta tutmaya çalıştığını anlattı.

Ultar, Kobanê'de elde edilen zafere klamlar yazdıklarını söyleyerek, "Kobanê Kürt halkının özgürlük kalesidir. Bu kaleyi YPG ve YPJ'nin direnişi kurtardı. Bize de bu kaleyi onarmak düşüyor. Herkes Kobanê çevresinde toplansın. Kobanê'nin inşası için destek versin" dedi. (Van/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Akhisar'daki kadın diri diri yakılmış

SONRAKİ HABER

YPG'li Bahşiş son yolculuğuna uğurlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...