24 Şubat 2015 10:38

TGS: Yurt Gazetesi çalışanları işe geri alınsın

Türkiye Gazeteciler Sendikası Yurt gazetesindeki işten atmaları ve işverenin toplusözleşme görüşmelerine başlamamasını protesto etti.

Paylaş

Türkiye Gazeteciler Sendikası Yurt gazetesindeki işten atmaları ve işverenin toplusözleşme görüşmelerine başlamamasını protesto etti. Gazetenin bulunduğu Profilo Alışveriş Merkezi önünde toplanan gazeteciler “Yoldaş diyor, maaş vermiyor”, “Yurt’ta sendika cihanda sendika”, “Sendikalı olmak anayasal hak” yazılı dövizler taşıdı.

Sendikalı olarak insanca yaşamak isteyen Yurt çalışanlarının mücadelesini anlatan TGS Genel Başkanı Uğur Güç, hak arayanların işten atılmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi.

‘ÖZBOLAT MASADAN KAÇAMAZ’

Sözlerine “Bugün burada hukuk tanımazları uyarmak için, bu keyfiyete dur demek için toplandık” diye başlayan Güç şöyle konuştu; “Yurt gazetesinde çalışanlar tercihini yapmış ve sendikalı olmuştur. Bu, ‘Artık bu işyeri senin iki dudağın arasında değil, ben de varım’ demektir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Yurt’ta sendikalıların çoğunlukta olduğunu tespit ederek TGS’yi yetkili sendika ilan etmiştir. Ancak gazetenin sahibi, CHP milletvekili Durdu Özbolat tüm yasal çağrılara rağmen toplu iş sözleşmesi masasından kaçmaktadır. Buradan kendisine bir kez daha sesleniyoruz: Yurt gazetesini Yurt gazetesi yapan çalışanlarla masaya oturmak ve makul taleplerini kabul etmek mecburiyetindesiniz. Bu gerçekleşmediği takdirde grev de dâhil olmak üzere her türlü meşru hak arama yöntemini kullanacağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır”

TGC: EMEKTEN TASARRUF OLMAZ

Açıklamanın ardından eyleme destek veren sendika ve meslek örgütlerine söz verildi. İlk olarak Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş konuştu. Güneş “Emekten tasarruf olmayacağını düşünüyoruz” dedi ve TGS ile dayanışma içinde olduklarını söyledi.

HABER-SEN: SENDİKA HAKTIR

Haber-Sen İstanbul Şube Başkanı Engin Başçı, CHP Milletvekili Özbolat şahsında tüm gazete patronlarına “Sendika anayasal haktır. Bu hakkı elimizden alamazsınız” diye seslendi.

TÜRK-İŞ: GREVSE GREV, DİRENİŞSE DİRENİŞ

İşveren Durdu Özbolat’a “Gelin yanlıştan dönün, bağlı olduğunuz partinin programına göre hareket edin” diyen Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak ise TGS’yi asla yalnız bırakmayacaklarını belirtti ve Karşı gazetesindeki süreci anımsatarak konuşmasını “Grevse grev, direnişse direniş” diyerek bitirdi.

Eyleme Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türk-İş’e bağlı sendikalar ve KESK’e bağlı Haber-Sen de destek verdi. (İSTANBUL)

 

ÖNCEKİ HABER

Marmara Üniversitesi'nde satırlı saldırı

SONRAKİ HABER

Validebağ Korusu raporu açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...