24 Şubat 2015 03:50

AKP, Meclis'i aralıksız çalıştırıyor

Kamuoyunda İç Güvenlik Paketi olarak bilinen 132 maddelik kanun tasarısının 16. maddesi görüşülmeye devam ediliyor. Önceki gün bir gün ara verilen Genel Kurul görüşmeleri 18 saattir devam ediyor. HDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu ise, TBMM Genel Kurulu’ndaki İç Güvenlik Paketi’nin gergin bir atmosferde görüşülmesini ağzını bantlayarak protesto etti.

Paylaş

Kamuoyunda İç Güvenlik Paketi olarak bilinen 132 maddelik kanun tasarısının 16. maddesi görüşülmeye devam ediliyor. Önceki gün bir gün ara verilen Genel Kurul görüşmeleri 18 saattir devam ediyor. 

Daha önce kabul edilen ilk 10 maddeden sonra dün saat 14.00’te başlayan Meclis Genel Kurul çalışmasında tartışmalı 5 madde daha kabul edilerek yasalaştı. Oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, sabaha karşı yerini Ayşe Nur Bahçekapalı’ya bıraktı.

HDP'Lİ VEKİLLERDEN ANGARYA PROTESTOSU
HDP’li milletvekilleri Meclis’in uzun çalışma sürelerini protesto etti. Gece 03.20’de hep birlikte hazırladıkları dövizleri kaldıran HDP’li vekillerden Ertuğrul Kürkçü, “Meclis’te angarya istemiyoruz” diyerek bağırdı. Meclis, ‘İç Güvenlik Paketi’nin altıncı gününde sabaha karşı HDP’li milletvekillerin protestosuna sahne oldu. Oturumun açılması sırasında HDP sıralarının yanından geçen İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın gülümseyerek tepki verdiği görüldü.

MİKROFON KIRILDI
TBMM Genel Kurulu'nda İç Güvenlik Paketi'nin görüşmeleri sırasında kendilerinin verdiği önergenin okunmadığını söyleyen HDP Mardin Milletvekili Adil Zozani, başkanlık divanına geldi ve TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'a tepki gösterdi. Bu sırada Yakut, Katip üye AKP Burdur Milletvekili Bayram Özçelik'e diğer önergeyi okumasını istedi. Özçelik okumaya başlayınca da gerginlik yaşandı ve Zozani, Özçelik'in önündeki mikrofona vurdu. Bunun üzerine mikrofon kırıldı. Zozani'yi arkadaşları uzaklaştırırken, mikrofonun kırıldığını belirten TBMM Başkanvekili Sadık Yakut birleşime 10 dakika ara verdi. 

Kaplan: Lanet olsun insan gibi davranmayana

'MİKROFONU SANA YEDİRECEĞİM'
TBMM Genel Kurulu'nda kırılan mikrofonun onarılmasının ardından söz alan HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Katip üye Bayram Özçelik'in kırılan o mikrofonla kendilerine saldırdığını ifade etti. Bu sözlere AKP Isparta Milletvekili Recep Özel tepki göstererirken, "Yalan söylüyorsun" diye çıkıştı. Bunun üzerine ses tonunu yükselten Zozani, “Recep Bey görüntüyü beraber inceleyeceğiz. Eğer Bayram Özçelik mikrofonuyla önce bize vurmaya yeltenmişse, yalanınla birlikte mikrofonu da sana yedireceğim. Bunu unutma. Bu saldırgan tutumunuzdan vazgeçin” dedi. Bu sözlere AKP'li milletvekilleri tepki gösterdi.

ZENDERLİOĞLU, AĞZINI BANTLADI
HDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu ise, TBMM Genel Kurulu’ndaki İç Güvenlik Paketi’nin gergin bir atmosferde görüşülmesini ağzını bantlayarak protesto etti. Beş dakikalık konuşma hakkını ‘susarak’ protesto eden Zenderlioğlu’nun protestosuna HDP’li vekiller alkış tutarak destek verdi. Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, beş dakikanın sonunda “Saygılarım” diyerek kürsüden ayrılan HDP’li Zenderlioğlu’ya “Teşekkür ederiz, güzel bir konuşmaydı” diye cevap verdi.

AKP'NİN GRUP TOPLANTISI ÇARŞAMBA GÜNÜ

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yurt dışında olması nedeniyle AKP''de grup toplantısı Çarşamba gününe ertelenirken, MHP saat 10.30, HDP saat 12.30 ve CHP ise 13.30’da bugün TBMM'de grup toplantısı yapacak. Grup toplantısı nedeniyle saat 04.00 sıralarında MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, başkanlık divanına gitti ve TBMM Başkanvekili Sadık Yakut’a saatini göstererek "10.30’da grup toplantımız var. Birleşimi kapatın yada 1 saat ara verin aranın ardından kaldığımız yerden devam edelim" dedi. Yakut ise, buna Genel Kurul'un karar vereceğini söyledi. Yaşanan tartışmaların ardından TBMM Başkanvekili Yakut, birleşime 5 dakika ara verdi.

3 MADDE KABUL EDİLDİ
TBMM’de bu gece İç Güvenlik Paketi’nin üç maddesi kabul edildi. 11. ve 12. maddelerin ardından polise 48 saate kadar gözaltına alma hakkı tanıyan 13. madde, Genel Kurul’daki oturumda oylanarak kabul edildi. Bonzai ile etkin mücadeleyi kapsayan ve ağır cezalar öngören 11. ve 12. maddelerin aksine, yasa tasarısının 13. maddesi muhalefetin ret oylarına karşın AKP’nin ‘evet’ oyları ile yasalaştı. 254 oyun 211’i evet, 43'ü ise ret oldu. (ANKARA)

Bonzai yasası, 4 partinin oylarıyla kabul edildi

 

ÖNCEKİ HABER

Bonzai yasası, 4 partinin oylarıyla kabul edildi

SONRAKİ HABER

Şakran Cezaevi'ndeki tecavüz, iç yazışmalarda ortaya çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...