23 Şubat 2015 20:45

Bonzai yasası, 4 partinin oylarıyla kabul edildi

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen ve 10 maddesi muhalefet partilerin itirazlarına rağmen kabul edilen ‘İç Güvenlik Paketi’nin 11. maddesi oy birliği ile kabul edildi. Bonzai’yi morfin benzeri ağır uyuşturucu kapsamına alan yasa değişikliğine CHP, MHP ve HDP firesiz destek verdi.

Paylaş

Meclis Genel Kurulu’nda altı gündür ele alınan ve sert tartışmalara neden olan İç Güvenlik Paketin 11. maddesi görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Yapılan kanun değişikliğiyle ‘bonzai’ gibi sentetik uyuşturucu maddeleri Türk Ceza Kanunu kapsamına alındı. 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 188. maddesinin dördüncü fıkrasına ‘morfin’ ibaresinden sonra gelmek üzere ‘sentetik kannabinoid ve türevleri’ ibaresi eklendi ve halk arasında ‘bonzai’ denilen sentetik uyuşturucuya ağır cezalar getirildi. Oylamaya katılan 308 milletvekilinden 308 ‘evet’ oyu alan uyuşturucu ile mücadele maddesine iktidarın yanı sıra muhalefet partilerin tamamı da firesiz destek verdi. AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, oylamadan sonra verdikleri destekten dolayı muhalefet partilerine teşekkür etti. Elitaş, muhalefetin 11. maddedeki tavrını diğer maddelerde de görmek istediklerini söylemesine muhalefet sıralarından itiraz geldi. 

MUHALEFET, DAVUTOĞLU VE ALA’DAN TEŞEKKÜR BEKLİYOR
Muhalefet partisi yetkilileri uyuşturucu ile mücadele konusunda hükümetin atacağı her türlü adıma hazır olduklarını vurguladı. Ancak demokrasi ve hukuk dışı diğer maddelere muhalefet etmeyi sürdüreceklerini anlattılar. Muhalefet parti yetkilileri ayrıca Başbakan Davutoğlu ve İçişleri Bakanı Ala’dan uyuşturucu ile mücadele maddesine verdikleri destekten dolayı teşekkür beklediklerini söylediler. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Bin operasyondan birisi ağabeyimdi

SONRAKİ HABER

AKP, Meclis'i aralıksız çalıştırıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...