23 Şubat 2015 18:34

Kaplan: Lanet olsun insan gibi davranmayana

TBMM Genel Kurulu'nda grup önerileri görüşmelerinde genel kurulun çalışma koşuları tartışıldı. Genel kurulda çıkan olaylara değinen HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, 'Milletvekilleri çocuklarıyla helalleşerek geliyor. Boğa gibi saldırıyor iktidar' dedi.

Paylaş

TBMM Genel Kurulu'nda CHP Grubu, Genel Kurulun bugün saat 19:00'a kadar çalışması önerisi verdi. Öneri üzerinde söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Sabah 5'e kadar meclisin çalışması insan haklarına aykırı. İnsanın ruh sağlığı bozuluyor. Parlamento çalışmalarına ara verilmeliö dedi.
Söz alan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, AKP, CHP ve MHP'yi eleştirdi. Baluken,CHP ve MHP'nin muhalefet yapamadığını ve Türkiye'de yeni bir muhalefetin parladığını söyledi.

'MİLLETVEKİLLERİ HELALLEŞEREK GELİYOR'
Konuşmasının ardından Baluken yerine geçti ve HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan konuşma yapmak için kürsüye hareket etti. Bu sırada CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Baluken'in sözleri nedeniyle sataşma olduğunu belirterek söz istedi ve kürsüye yüreyen Kaplan'ın önünü keserek onu elleriyle tutarak durdurdu. Bu yaşanan gülüşmelere neden olurken, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut ise, tutanaklardan bakacaklarını ve sataşma varsa söz vereceğini söyledi.
Ardından HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan kürsüye çıktı. Kaplan, Genel Kurulda yaşanan kavgalara değindi. Kaplan, “Milletvekilleri çocuklarıyla helalleşerek geliyor. Ya kürsüden saldırılıyor, yada merdivenlerden düşüyor. Buraya öğle namazında girip, sabah namazında çıkıyoruz. İnsanlık haklarına aykırı çalışıyoruz" dedi. Ardından Kaplan, sinirli bir şekilde “Lanet olsun insan gibi davranmayana. Lanet olsun zulme boyun eğenlere. Lanet olsun bir milletvekilliği adaylığı için buna evet diyenlereö dedi.
Eleştirilere değinen AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "AK Parti grubu sabırla yasaya geçilsin diye beklerken, sürükle kışkırtılarak olay çıksın yasaya geçilmesin stratejisi yapılıyor. Biz yasayı müzakere için sabırla bekliyoruz" dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Ege Üniversitesi'nde 1 kişi tutuklandı

SONRAKİ HABER

Arınç: Bu operasyon yıllarca hikaye olarak anlatılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...