23 Şubat 2015 13:24

Valilik izinli 'Osmanlı' yürüyüşüne tepki

Adanapazarı’nda dün fes, sarık ve cübbe giyip, 'Osmanlı'yı öven afişi ve pankartlar taşıyan yaklaşık 150 kişilik grubun yürüyüşleri tartışma yarattı. Valilik izni ile yapılan yürüyüşe CHP Milletvekili Engin Özkoç ile Sakarya Baro Başkanı Zafer Kazan tepki gösterdi.

Paylaş

Sakarya Valiliği'ne geçen hafta Cuma günü Cihan Genç Derneği tarafından yapılan başvuru sonrası verilen izinle Adapazarı’nın en işlek caddesi Çark Caddesi’nde saat 15.30’da başlayan yürüyüşe ellerinde ' Biz Osmanlıyız', '600 yıllık filmin 90 yıllık reklam arası bitti .Osmanlının torunlarıyız' yazılı pankartlar taşıyan başlarında fes, cübbe ve sarık bulunan yaklaşık 150 kişi katıldı.

Aralarında çocukların da bulunduğu grubun yürüyüşü Kent Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde yapılan konuşmalarla sona ererken, tartışmaları da beraberinde getirdi. 

'TEK ADAMLIĞA ÖZLEMSE KORKUNÇ BİR ŞEY'

Sakarya Baro Başkanı Zafer Kazan yürüyün Sakarya’da yapılmasının sorusunun cevabının aranmasını istedi.

Baro Başkanı Kazan şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu tarihiyle bir bütündür. İyisiyle kötüsüyle bu mirası taşıyoruz. 'Osmanlıyı istiyoruz' demek popülist yaklaşım. İyi yönleri vardır, kötü yönleri vardır. 'Osmanlıyı istiyoruz' demenin amacını sorgulamak, 90 yıllık Cumhuriyete 'reklam arası' deniliyorsa talihsiz bir durum olur. İnsanlar bugünün şartlarına göre, bugünün düzenine göre bir düzenle yönetiliyor. Ogünkü şartlara özlem varsa, o günkü padişahlığa, o günkü sisteme, tek adamlığına duyulan özlemse korkunç bir şeydir."

'TÜRKİYE'NİN DÜNYAYA AÇILMASI GEREKİYOR'

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ise "Bu yapılanların doğru olmadığını düşünüyorum. Çünkü Türkiye'nin şu anki dünyaya açılması gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin dünya ile entegre olması gerekiyor" dedi. (Sakarya/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Çankaya'da sendikaya üye olan 4 işçi işten atıldı

SONRAKİ HABER

Erdoğan: Ecdadımızın emanetinden vazgeçme değildir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...