23 Şubat 2015 13:06

Erciyes’te Özgecan eylemi

Kayseri Kadın Dayanışma Derneğinin çağrısıyla Erciyes Üniversitesi öğrencileri Özgecan Aslan için rektörlük önünde eylem yaptı.

Paylaş

Kayseri Kadın Dayanışma Derneğinin  çağrısıyla Erciyes Üniversitesi öğrencileri Özgecan Aslan  için rektörlük önünde eylem yaptı. Eylemde öğrenciler “Tacize, tecavüze, şiddete son, Özgecan Aslan isyanımızdır” yazılı pankart açtı.

Sık sık “Özgecan Aslan isyanımızdır.” , “Erkek vuruyor, Devlet koruyor” sloganının atıldığı eylemde açıklamayı Kayseri Kadın Dayanışma Derneği adına Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğrencisi Rahime Tercan okudu.  Özgecan’ın öldürülmesinin ardından hükümetin pembe otobüs ve panik butonu gibi önlemleri gündeme getirdiğine vurgu yapan Tercan,  “Minibüslere ‘panik butonu’ getirilerek Özgecan’ların öldürülmesini engelleyeceklerini sanıyorlar. Daha önce Aile içi şiddeti engellemek için getirdikleri ‘panik butonu’ neden kadınların şiddet görmesini, öldürülmesini engelleyemedi?” diye tepki gösterdi. Tek bir kadının daha öldürülmesine tahammüllerinin olmadığını söyleyen Tercan, “Bu cinayetlerden ilk elden sorumlu olan devlet ve hükümetten önlemsizliklerinin hesabını soracağız” dedi. (Kayseri/Evrensel)

 

ÖNCEKİ HABER

‘Saldırıların nedeni hükümetin ayrıştırıcı dili’

SONRAKİ HABER

Suriyeli yönetmenler bize ne anlatıyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...