23 Şubat 2015 12:51

İşten atılan öğretim görevlisi Yağcı’ya destek: Hukuk istiyoruz

Hitit Üniversitesi tarafından imzasız bir ihbar mektubu dayanak yapılarak işten çıkarılan akademisyen Oya Yağcı’nın üniversiteye açtığı davanın duruşması yarın Çorum Adliyesinde görülecek. Duruşma öncesi Yağcı’ya destek için açıklama yapan Eğitim Sen İstanbul 6 No’lu Üniversiteler Şubesi ve Üniversite Dayanışma Platformu “Hukuk istiyoruz” dedi.

Paylaş

Hitit Üniversitesi tarafından  imzasız bir ihbar mektubu dayanak yapılarak işten çıkarılan akademisyen Oya Yağcı’nın üniversiteye açtığı davanın duruşması yarın Çorum Adliyesinde görülecek. Duruşma öncesi Yağcı’ya destek için açıklama yapan Eğitim Sen İstanbul 6 No’lu Üniversiteler Şubesi ve Üniversite Dayanışma Platformu “Hukuk istiyoruz” dedi. 

Açıklamaya katılan Oya Yağcı da akademide kadın olmanın, muhalif bir tavır almanın, hak aramanın, bilimsel eğitimi savunmanın  suç olarak tanımlandığını söyleyerek, “Ben bu suçu işlediğim için mutluyum” dedi. 

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde öğretim üyesi olan Yağcı için dün Eğitim Sen İstanbul 6 No’lu Üniversiteler Şubesinde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve Alkan’ı üniversitede yaşanan ‘olumlu gelişmeler’ nedeniyle tebrik eden Çorum İdare Mahkemesi Başkanı Volkan Aydın protesto edildi.

YAĞCI: KENDİMİ YALNIZ HİSSETMİYORUM

Basın toplantısında ilk sözü Yağcı aldı. “Akademide özellikle kadın olmak, muhalif bir tavır almak, hak aramak, öğrenciler arasında ayrım yapmaksızın insandan yana, evrensel bir eğitimin kaygısını gütmek içinde bulunduğumuz sistemde suç olarak tanımlanıyor” diyen Yağcı, bu suçu işleme devam edeceğini söyledi. Kendini yalnız hissetmediğini söyleyen Yağcı, “Bir üniversite beni işsiz bırakmış olabilir ama mevcut sistemde mücadele veren kadın meslektaşlarım Deniz Kimyon, Elifhan Köse, Rana Gürbüz gibi ben de mücadele edeceğim. Kendimi yalnız hissetmiyorum. Yenik de hissetmiyorum. Sendikam arkamda olduğu için kendimi güçlü hissediyorum” şeklinde konuştu.

‘ÜYELERİMİZİ HUKUKSUZ KARARLARLA ÇİĞNETMEYİZ’

Yağcı’nın ardından konuşan Eğitim Sen İstanbul 6 No’lu Üniversiteler Şubesi Başkanı Görkem Doğan da, Hitit Üniversitesini yakın takibe aldıklarını belirterek “Fişleme uygulamalarını, sürgünü, mobbingi, itibarsızlaştırma ve yalnızlaştırma politikalarını, hukuka ve üniversiteyi üniversite yapan ilkelere aykırı eylem ve işlemleri, öğrencilerin ve öğretim elemanlarının hizmetine sunulması gereken salonların, araç ve gereçlerin kullanım biçimlerini, depreme dayanıklı olması gereken üniversite binalarının, bu şartları taşıyıp taşımadığını ve fiziki koşulların iyileştirilmesi için bütçeden ne kadar kaynak aktarıldığını ve bu kaynakların nasıl kullanıldığını araştırdığımızın bilinmesini istiyoruz” dedi. 25 Şubat günü mahkemeden çıkacak kararı da yakından takip edeceklerini söyleyen Doğan, “Hiçbir üyemizi hukuksuz ve siyasi kararlarla çiğnetmeyiz” dedi. Toplantıda konuşan Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Esen Aslandoğan ise, “Oya hocamızın başına gelenler günlerdir Mecliste tartışılan İç Güvenlik Paketi’nin bilfiil uygulanmakta olduğunu gözler önüne seriyor” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP'den Pozantı cezaevi kararına tepki

SONRAKİ HABER

İngiliz polisi üç kız öğrenciyi Türkiye'de arıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...