26 Temmuz 2011 09:19

'Önemli olan Samast değil arkasındakiler'

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rober Koptaş, Hrant Dink cinayeti katil zanlısı Ogün Samast’ın 22 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmasının önemli olmadığını, asıl önemli konunun cinayetin arkasındaki kişilerin ve cinayete bir şekilde karışmış devlet yetkililerinin cezalandırılması olduğunu söyledi.Rober Koptaş, Basın

'Önemli olan Samast değil arkasındakiler'
Paylaş

Rober Koptaş, Basın İlan Kurumu ile azınlık gazeteleri temsilcilerinin gerçekleştirdiği toplantının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Gazetecilerin Dink cinayeti katili Ogün Samast’ın aldığı ceza ile ilgili yorumunu sorması üzerine Koptaş, Samast’ın toplamda 15 yıl kadar cezaevinde kalacağını belirtti. Kendileri için herhangi bir şahsın, katil ya da tetikçi, alacağı cezadan çok, asıl sorumluların cezalandırılmasının önemli olduğunu vurgulayan Koptaş, “Bu işin arkasındaki sorumluların, bir şekilde bu işe bulaşmış olan devlet görevlilerinin ortaya çıkarılması önemli. Yani cinayetin sadece birkaç çocuktan ibaret bir küçük grup tarafından değil, daha örgütlü bir yapı tarafından işlendiğini görüyoruz. Buna inanıyoruz. Bunun kanıtlarını görüyoruz. Gazeteciler yazdılar, avukatlar ortaya çıkardılar. Ana dava eğer bunu dikkate alırsa gerekli sorumlular ortaya çıkar” ifadesini kullandı.

Devlet Denetleme Kurulu'nun incelemelerinin devam ettiğini anlatan Koptaş, bu incelemeden çıkacak sonucun ana davanın gidişatını değiştireceğine inandığını belirtti. Koptaş şöyle konuştu: “Oradan bir sonuç çıkacağına ana davanın gidişatını etkileyecek bir irade ortaya çıkacağına ve gerçek sorumluların ortaya çıkması yönünde bir umudumuz var. Umarım bu umudumuz karşılığını bulur ve sadece Ogün Samast ve Yasin Hayal ile sınırlı, gençler gurubunun bu cinayeti işlemediği otaya çıkar. Bunu sadece Hrant Dink’in yakınları olduğumuz için değil, daha özgür demokratik bir Türkiye’de yaşamak gazetecilerin öldürülmesinin cezasız kalmadığı bir ülkede yaşamak arzumuzdur. Dolayısıyla geleceğe dair bir arzunun da ifadesi olarak söylüyoruz.” stanbul/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Hükümet ‘toplu görüşme’ diyor

SONRAKİ HABER

Hekim ‘sağlık piyasası’nın kölesi yapılmak isteniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...