23 Şubat 2015 11:26

YPG bildirisi TBMM'de okundu

Gergin başlayan Meclis Genel Kurulu oturumunda Süleyman Şah Türbesi'nin boşaltılmasına ilişkin tartışmalar yaşanırken, HDP Van Milletvekili Nazmi Gür, YPG'nin konuya ilişkin açıklamasını okudu.

Paylaş

"İç Güvenlik Yasa" tasarının görüşmelerine devam edilen Meclis Genel Kurulu'nda gündemdışı yapılan konuşmalarda Süleyman Şah Türbesi'nin boşaltılmasına ilişkin tartışmalar damgasını vurdu.
 

Hükümetin "operasyonu kimseden destek almadan yaptık" açıklamalarına rağmen HDP Van Milletvekili Nazmi Gür, YPG'nin konuya ilişkin açıklamasını okuyarak cevap verdi.

Gür, operasyonun YPG'nin desteği, onayı ve işbirliği ile yapıldığını belirterek, "Oradaki toprak parçası de-facto bir durumla Süleyman Şah türbesine dönüştürülmüştür" diye konuştu.

"Bu iş uluslararası hukuka ne kadar uygundur" sorusunu yönelten Gür, askerlerin kurtarılmış olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Gür, YPG ve Türkiye'nin yaptığı iş birliğinin çözüm süreci açısından da olumlu bir etkisinin olacağını söyledi. 

CHP: SURİYE'YE SALDIRIDIR

CHP'li Faruk Loğoğlu ise operasyonun Suriye topraklarına saldırı olduğunu belirterek, "Suriye'den izin alınması gerekirdi" dedi.

Loğoğlu Mavi Marmara olayı hatırlatarak, can kayıplarının yaşanma ihtimaline dikkat çekerek, "Oradaki askerlerin can güvenliğinden bahsediliyor. Doğrudur can güvenliği vardır ama IŞİD'den hiç söz edilmiyor" dedi. Loğoğlu, AKP grubunun laf atması üzerine "IŞİD lafı hiç ağzınızdan çıktı mı?" diye sordu. Loğoğlu, AKP'nin bölgedeki yanlış politikalarına dikkat çekerek, "Bugüne gelmemizin nedeni AKP'nin politikalarıdır" dedi. 

RASYONEL FITRATI...

AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı ise verdiği cevapta, "Loğoğlu diplomattır, diplomatlar rasyonaldır. Loğoğlu'nun rasyonel fıtratına sesleniyorum, 'AKP'nin fıtratında vatan için ölmek yoktur' sözü doğrumudur. AKP bu ülkenin parçasıdır. AKP'nin işi insanları ölüme göndermek değil, siyaset imkanı varsa onları yaşatmaktır. Gerektiğinde ölürüz" diye konuştu. 

MHP'li Özcan Yeniçeri ise yaptığı konuşmada, AKP'lilere yönelik, "Öfkemiz ve hiddetimiz çok büyüktür, bu öfke ve hiddet sizi millet içinde maf edecektir" dedi. Yeniçeri konuşmasında Türbenin boşaltılmasını, "AKP'nin Türkiye sınırına yüz kilometre mesafedeki bir toprak parçasını koruyamadığının açık göstergesidir" sözlerin dile getirdi. Yeniçeri, "Kobanê düştü düşecek diyen Erdoğan, toprak kaybetmiştir. Kobanê'deki teröristler IŞİD'i durdururken, kendisi IŞİD karşısında kaçmıştır" dedi. (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İzolasyon yaparken 7 metre yükseklikten düşen inşaat işçisi öldü

SONRAKİ HABER

Grevdeki ağaç fabrikası işçileri yol kapattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...