23 Şubat 2015 11:06

6 çocuğu IŞİD'e karşı savaşıyor

Gabar Dağında çıkan çatışmada sağ yakalanıp, öldürüldüğü iddia edilen HPG'li Lokman Ali'nin 6 kardeşi Kobanê'de YPG/YPJ saflarında savaşırken, 7 kardeşin annesi Kobanêli Hedlê Mihemed, 3 kızının YPJ'de ve 3 oğlunun da YPG saflarında IŞİD'e karşı savaştığını belirtiyor.

Paylaş

PKK saflarında savaşan oğlunun yakılarak katledilmesinin kendilerinde derin izler açtığını söyleyen Hedlê Mihemed, o tarihten sonra ailenin mücadeleye daha da yaklaştığını ifade etti.

Mihemed, IŞİD'in Kobanê'ye dönük saldırıları artınca 6 kardeşten 3'ünün YPJ, 3'ünün de YPG saflarına katıldığını, kendisinin de Tılêjbê köyü'nden engelli oğlu, gelini ve 2 torunuyla beraber Suruç'a geldiğini ifade etti.

'ASKER İLE IŞİD ARASINDA FARK YOK' 

İlerlemiş yaşına rağmen dünyaya umutla bakan anne Hedlê Mıhemed, çocuklarının her zaman çok fedakar, zulmün karşısında duran insanları olduğunu söyledi.

Anne Hedlê Mihemed, "Çocuklarım bu direnişte bulunduğu için onlarla hep gurur duyuyorum. DAİŞ insanları yakıyor. Türkiye'de benim bir oğlumu yaktı. Türkiye ile aynı zihniyeti taşıyan DAİŞ çetelerine karşı çocuklarımla beraber savaşmak isterdim" şeklinde konuştu. Türk askerleri tarafından yakılan oğlunun mezarının nerede olduğunu bilmediğini söyleyen Mihemed, "Oğlumun kemiklerini bulmak en büyük isteğim. Oğlumun kemiklerini alıp özgürleşen Kobanê'de yaşamak isterdim" dedi. (Urfa/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

'Polis cebime para koyup ailemle tehdit etti'

SONRAKİ HABER

‘Barajı aşmanın yolu ittifak’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...