23 Şubat 2015 10:58

'Polis cebime para koyup ailemle tehdit etti'

Adana'da gözaltına alınıp serbest bırakıldıktan sonra 3 polis tarafından ajanlığa zorlandığını belirten Selahattin Yenigün, polislerce cebine zorla konulduğunu iddia ettiği parayla birlikte Adana Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Paylaş

Adana'da ajanlaştırılmak istenen Selahattin Yenigün (26), kendisine ajanlık teklif eden kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Adana'da, 11 Şubat'ta 5 mahallede 19 ayrı eve yapılan baskınlarda 17 kişi gözaltına alınmış, Yenigün de Gülbahçe Mahallesi'nde gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. 

ÖNCE GÖZALTI SONRA AJANLIK TEKLİFİ

Serbest bırakılan Yenigün, serbest bırakıldıktan sonra 13 Şubat'ta işe gitmek için evden çıktığında 0534 2… numaralı telefondan arandığını ve kendisini polis olarak tanıtan kişilerin görüşmek istediklerini, öğle yemeğini beraber yemek istediklerini aktardıklarını belirtti.

Görüşme talebine olumsuz cevap vermesine rağmen akşam saatlerinde aynı numaradan kendisini yine aynı kişilerin aradığını ve nerede olduğunu sorduklarını dile getiren Yenigün, çalıştığını ve gelemeyeceğini söylemesine rağmen, telefondaki kişinin kendisine, "Arkandayız, seni gözetliyoruz" dediğini ifade etti. 

'AİLEMLE TEHDİT ETTİLER'

Telefon görüşmesinin ardından deniz mavisi bir aracın kendisine yaklaştığını söyleyen Yenigün, olayı şöyle anlattı: "Araçtan çıkan üç kişi kendilerinin istihbarat elemanı olduklarını ve kendisi ile görüşmek istediklerini belirterek, beni araba ile bir süre gezdirdiler. Ardından beni MADO Cafe'ye götürerek, kendileri için çalışmamı söylediler. İstemediğimi söylememe rağmen tehdit ederek, 'seni ve aileni tanıyoruz, hepsi örgüt içinde hareket ediyor. Teklifimizi kabul etmezsen, senin için de ailen için de iyi olmaz' dediler." 

'PARA TEKLİF ETTİLER'

Polislerin, özellikle basın açıklamalarına katılmasını istediğini belirten Yenigün, ilk olarak 15 Şubat'ta Adana kent merkezinde PKK Lideri Abdullah Öcalan için HDP tarafından yapılacak olan basın açıklaması ve yürüyüşe katılmasını istediklerini söyledi. Polisin, kendisinden her akşam isim listesi alınacağını söylediğini dile getiren Yenigün, "Kabul etmediğimi söyledim ama buna rağmen cebime zorla iki adet biri B119… ve diğeri A366… seri numaralı 100 TL'lik banknot koydular. Cüzdanının içini gösteren biri 'bak sende istemez misin cüzdanın sürekli böyle olsun' diyerek gözümü para ile boyamak istediler" dedi. 

SAVCI: POLİS KORUMASI VERELİM Mİ?

Polislerin teklifini kabul etmediğini belirten Yenigün, polisler hakkında 14 Şubat'ta suç duyurusunda bulunduğunu dile getirdi. Kendisine zorla verilen 2 adet 100 TL'lik banknotları da savcılığa teslim ettiğini belirten Yenigün, bu kişilerin teşhir edilmesi istedi. Kürt gençliği üzerinde ajanlaştırma politikalarının sürdüğüne dikkat çeken Yenigün, özellikle MADO Cafe'ye götürülerek, oradaki yaşamın kendisine gösterildiğini ve yozlaştırılmış hayat ile kandırılmak istendiğini dile getirdi. Savcının kendisine polis koruması önerdiğini de belirten Yenigün, savcılığa "Zaten polislerden şikâyetçiyim. Polis beni kimden koruyacak?" dediğini aktardı. (Adana/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Arınç: Türkiye'den IŞİD'e katılan gençlerin sayısı bin civarında

SONRAKİ HABER

6 çocuğu IŞİD'e karşı savaşıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...