23 Şubat 2015 10:45

‘İç Güvenlik Paketi’ barış getirmez

Diyarbakır ve Dersim'de sendikalar ve meslek örgütleri Mecliste bazı maddeleri geçen ‘İç Güvenlik Paketi’ni protesto etti.

Paylaş

Diyarbakır’da sendikalar ve meslek örgütleri Mecliste bazı maddeleri geçen ‘İç Güvenlik Paketi’ni protesto etti. AKP Yenişehir ilçe binasına siyah çelenk bırakmak isteyen kitleyi polis barikat kurarak engelledi. 
Diyarbakır’da KESK, DİSK ve TMMOB üyesi emekçiler İç Güvenlik Paketi’ni protesto etmek için Yenişehir Belediyesi önünde toplandı. Buradan AKP ilçe binasına yürümek isteyen emekçiler polis barikatıyla karşılaştı. Sendika yöneticilerinin polisle yaptığı görüşme sonuç vermeyince, kitle AKP ilçe binası karşısında bulunan Merwanî Parkı’na doğru harekete geçti. ‘İç Güvenlik Paketi Barış Getirmez’ pankartı arkasında yürüyen kitle sık sık ‘AKP yasanı al başına çal’, ‘AKP’den hesabı emekçiler soracak’, ‘Faşizme karşı omuz omuza’ sloganlarını attı.

BARIŞ UMUTLARI DİNAMİTLENİYOR

Merwanî Parkı’nda kitleye seslenen KESK Dönem Sözcüsü Medeni Tutşi, polis yığınağının AKP’nin korkusunu gösterdiğini söyledi. ‘İç Güvenlik Paketi’nin emek, barış ve demokrasi mücadelesine saldırı olduğunu belirten Tutşi, “Bu faşizan yasanın hukuksal ya da siyasi bir değeri yoktur. Toplumsal barışa ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde demokrasinin geliştirilmesi gerekirken bu yasanın gündeme gelmesi barış umutlarının altına dinamit koymaktadır” dedi. 

AKP’nin faşizan bir zihniyetle hareket ettiğini ifade eden Tutşi, “AKP’nin emek ve demokrasi mücadelesine karşı hukuk tanımaz politikasının ve otoriter karakterinin bir yansıması olan yasa tasarısı derhal geri çekilmelidir. Bu yasa iptal edilene kadar sokakta olmaya devam edeceğiz” dedi. 
Yapılan açıklamanın ardından, kitle yanlarında getirdikleri siyah çelengi AKP ilçe binasının karşısına bıraktı. (Diyarbakır/EVRENSEL)

MUHALEFET EDEN HERKES TUTUKLANABİLECEK

Dersim’de KESK, Halk Meclisi ve siyasi partiler ‘İç Güvenlik Yasası’nı protesto etti. Sanat Sokağı’nda bir araya gelen kitleye seslenen KESK Dönem Sözcüsü Hasan Ölgün, Anayasal bir hak olan toplantı ve gösteri yürüyüş hakkının, ‘Kamu güvenliğini tehdit’ adı altında ortadan kaldırılacağını belirterek, “AKP’nin çıkarmak istediği yasayla toplantı ve gösterilere katılanların tümü tutuklanabilecek” dedi. Ölgün, bu yasaya karşı mücadelenin devam edeceğini söyledi. (Dersim/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü: PYD terörü örgütüdür, temasımız olmadı

SONRAKİ HABER

Arınç: Türkiye'den IŞİD'e katılan gençlerin sayısı bin civarında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...