23 Şubat 2015 10:33

Şırnaklı kadınlar HDP'li kadın vekillere saldırıyı kınadı

Şırnak Kadın Meclisi üyeleri, Meclis Genel Kurulu'nda üzerinde yapılan görüşmeler sırasında HDP'li kadın milletvekillerin darp edildiği "İç Güvenlik Yasa Tasarısı" ve İran rejiminin idam politikalarını yapılan kitlesel yürüyüşle protesto etti.

Paylaş

Şırnak Kadın Meclisi üyeleri, kentte bugün İran rejiminin idam politikaları, Meclis'te görüşülmeye devam edilen "İç Güvenlik Yasa Tasarısı" ve o görüşmeler sırasında HDP'li kadın milletvekillerin darp edilmesine karşı yürüdü.

DBP İl Örgütü binası önünde bir araya gelen binlerce kadın buradan Azadî Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Şırnak Belediye Eş Başkanı Eylem Onuk, KESK, MEYA-DER, TUHAD-FED, İHD, DBP ve HDP il örgütü ile kentte bulunan çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi de yürüyüşe katılarak destek verdi.

'KADINA YÖNELİK SALDIRILAR KORKUNÇ BOYUTLARA ULAŞTI' 

DBP Şırnak Kadın Meclisi adına hazırlanan basın metnini okuyan Reyhan Öğmen Tüver,  "Binlerce yıllık erkek aklının yaratımı olan devletli sistem, başta kadın aklı ve emeği olmak üzere kendisi gibi düşünüp yaşamayan halkları sindirmek ve yok etmek için bütün aygıtlarını devreye sokmaktan geri durmamaktadır" dedi. 

"Meclis'te tartışılan İç Güvenlik Yasa Tasarısı'nın kadına yönelik şiddeti arttırmakla birlikte AKP diktatörlüğünün dozunu da yükselteceğini" ifade eden Tüver, devrimci demokrat, yurtsever özgür kadınlar olarak erkek aklının bu köhne zihniyetine karşı asla susmayacaklarını, her nerde ve ne şekilde olursa olsun değerlerine karşı gelişecek olan saldırılara karşı mücadelelerini yükselteceklerini ifade etti. Açıklama yapılan kısa süreli oturma eyleminin ardından son buldu. (Şırnak/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Dünya Kadın Yürüyüşü Nusaybin’den başlayacak

SONRAKİ HABER

Sıkıyönetim paketine birlikte karşı koyacaklar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...