23 Şubat 2015 07:16

Fisk: Şah Operasyonu için IŞİD'le pazarlık mı yapıldı?

Independent gazetesinin Ortadoğu muhabiri Robert Fisk, 'Belki de karşılıklı bir durum vardı? 'Bize petrol uzmanlarınızı verin, biz de sizin eski sultanınızı elinizde tutmanıza izin verelim'?' diye yazdı

Paylaş

Independent gazetesinin Ortadoğu muhabiri Robert Fisk, Süleyman Şah Saygı Karakolu ve Türbesi'ni boşaltmak için yapılan operasyon hakkında bir analiz yazısı yazdı.
Fisk, analizinde Vahabi inancına göre dünyevi liderlere ait türbeleri havaya uçuran IŞİD'in bundan yaklaşık bir yıl önce Türkiye'ye üç gün süre vererek türbeyi boşaltmalarını istediğini, ancak Türkiye'nin yerinden kıpırdamadığını yazdı.

IŞİD'E PETROL MÜHENDİSİ Mİ GÖNDERİLDİ?
"Neden?" diye soran Fisk, aynı tarihlerde Suriyeli petrol mühendislerinin, IŞİD'in kontrolündeki petrol sahalarında Türkiyeli teknisyenler gördüklerini bildirdiklerini söyledi. "Belki de karşılıklı bir durum vardı? 'Bize petrol uzmanlarınızı verin, biz de sizin eski sultanınızı elinizde tutmanıza izin verelim'?" diye yazan Fisk, şöyle devam etti: "Ya da bir şeyler yanlış mı gitti? Yani şimdi Atatürk'ün ordusu 'IŞİDistan'a' gidiyor, kalıntıları yeniden gömmek için kazıp çıkartıyor ve türbeyi 'İslami Halifelik' püritanlarının aynısını yapmasını önlemek için tahrip ediyor. Elbette bir anlaşma. Karşılığında daha fazla Türkiyeli petrol uzmanı için mi?" (DIŞ HABERLER)

YPG: Şah Süleyman operasyonu bilgimiz dahilinde gerçekleşti

Suriye: Türkiye onayımızı beklemeden harekete geçti

ÖNCEKİ HABER

HSYK, iki mahkemeye hâkim atamayı unuttu

SONRAKİ HABER

Erzurum'da mahalleyi koruyan halka polis saldırısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...