26 Temmuz 2011 08:37

TAYAD'lılara gözaltı engeli

Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği (TAYAD) üyelerinin 14 yıl önce katledilen Ali Yıldız için yapmak istedikleri açlık grevi polis tarafından engellendi. Yüksel Caddesi’nde iki gün sürmesi planlanan eylem, polisin açlık grevine başlayan 7 kişiyi gözaltına almasıyla başlamadan sona erdi.Dersim Çemişgezek’t

TAYAD'lılara gözaltı engeli
Paylaş

Dersim Çemişgezek’te katledilen ve hâla cenazesi ailesine teslim edilmeyen Ali Yıldız’ın ağabeyi Hüsnü Yıldız 47 gündür açlık grevini sürdürüyor. Hüsnü Yıldız’a destek olmak için yapılmak istenen 2 günlük açlık grevi eylemi polis müdahalesiyle son buldu. Sabah saat 10.00’da, Yüksel Caddesi’nde çadır kurmak isteyen TAYAD’lılar Semiha Eyilik, Yaşar Kılıç, Ahmet Karaboğa, Seyfi Gümüş, Serhat Parlak, Sultan Işık ve Onur Kesimal yaka paça gözaltına alındı. Ayrıca Emel Keleş isimli TAYAD üyesi, Sakarya Caddesi’nde sivil polisler tarafından zorla ticari bir taksiye bindirilip, terörle mücadele şubesine götürüldü.

Yaşanan gözaltılar ise öğle saatlerinde protesto edildi. Yine Yüksel Caddesi’nde bir araya gelen Tayad üyelerine, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Lami Özgen, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Başkanı Selçuk Kozağaçlı da destek verdi.

‘ALİ YILDIZ’IN CENAZESİNİ İSTİYORUZ’  

TAYAD adına açıklama yapan Ayşe Arapgirli, açlık grevine başlayan arkadaşlarının gözaltına alınmasının “keyfi” bir tutum olduğunu söyledi.

KESK Genel Başkanı Lami Özgen, Türkiye topraklarında 126 toplu mezar tespit edildiğini ve bunların 23’ünün açıldığını belirtti. Özgen, “Açılan mezarlardan toplam 170 ceset çıkarıldı. Oysa binlerce ceset hâlâ toprak altında yatıyor. Türkiye, uluslararası sözleşmelere uyarak, toplu mezarları açmalı ve cenazeleri ailelere teslim etmeli” diye konuştu.

ÇHD Başkanı Selçuk Kozağaçlı ise polisin Yüksel Caddesi’nde keyfi bir şekilde TAYAD’lıları engellemesini ve gözaltına almasını eleştirdi. Emel Keleş’in mahkeme kararı olmadan polisler tarafından zorla bir taksiye bindirilip kaçırıldığını belirten Kozağaçlı, “Ayhan Çarkın mı olmak istiyorsunuz? Bugün rahatınız yerinde ama 10 yıl sonra yargılanır, utanırsınız. İnsanları kaçırmayın” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Dink Davası yeniden görülsün'

SONRAKİ HABER

ÖDP: Bizi de alın, memleket kurtulsun!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...